Gündem Galip Öztürk yeniden yargılanacak

Galip Öztürk yeniden yargılanacak

18.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ ve Hrant Dink cinayeti davalarının firari sanığı eski savcı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü soruşturma sonunda açılan davada hüküm giyen Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün, diğer 3 hükümlüyle ‘yeniden yargılanma ve infazın ertelenmesi’ talepleri, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Galip Öztürk  yeniden yargılanacak

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan kararda, bir dava kapsamında hükümlü bulunan Galip Öztürk, Gürkan Yamadağ, Sevgi Mert ve Necmi Hatipoğlu’nun avukatlarının, yargılamanın yenilenmesi ve infazın ertelenmesi talepleri üzerine dosyanın incelendiği aktarıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısının mütalaasının da alındığı kaydedilen kararda, eski İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Muammer Akkaş (görevden alınan FETÖ firarisi) tarafından yürütülen soruşturmada, sanıklar hakkında başkaca suçlarla birlikte, “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs, tehdit, gizliliğin ihlali, 6136 sayılı yasaya muhalefet, örgüt kurma ve yönetme ile örgüte üye olma” suçlarından dava açıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘Deliller incelenmeli’

Kararda, mahkeme heyetinin 19 Nisan 2013 tarihli kararıyla Galip Öztürk’e ‘tehdit ve örgüt kurmak, yönetmek’ suçlarından 6 yıl 3 ay hapis, diğer sanıklar Necmi Hatipoğlu, Sevgi Mert ve Gürkan Yamadağ’a benzer oranlarda hapis cezası verdiği hatırlatıldı.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi’nin bu mahkeme kararlarını 16 Kasım 2017’de onadığı ve kararın kesinleştiği de bildirilen kararda, FETÖ üyesi olduğu sabit olan Muammer Akkaş’ın topladığı delillerin mutlaka en baştan yeniden değerlendirilmesi gerektiği de belirtildi. Sanıkların yeniden yargılanmasına karar veren mahkeme, infaz durdurma işlemlerinin asıl mahkeme olan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilmesini karara bağladı.