Gündem Gana hakkında bilinmesi gereken ilginç bilgiler

Gana hakkında bilinmesi gereken ilginç bilgiler

30.04.2018 - 09:53 | Son Güncellenme:

Gana, Afrika kıtasının batısında yer alan zengin yer altı madenlerinin bulunduğu sıra dışı özelliklere sahip bir ülkedir. Bölgenin maden zenginliklerinin önemli bir bölümü Gana’da yer almaktadır. Gana hakkında bilmeniz gereken özellikler bununla da kalmıyor. İşte Gana hakkında bilmeniz gereken en önemli özellikler.

Gana hakkında bilinmesi gereken ilginç bilgiler

Gana ekonomisi

Haberin Devamı

Afrika kıtasında bulunan Gana, bölgenin en zengin yer altı ve maden yataklarının bulunduğu ülkelerden biridir. Ekonomik yapısına baktığımızda yer altı ve maden yataklarının fazla olmasına rağmen Gana’nın beklenen kalkınmayı yakalayamadığını görüyoruz. Ülkenin en büyük gelir kaynağı tarım ve hayvancılık olup bölgede en fazla turist çeken ülke Gana Cumhuriyeti’dir.

Gana’nın coğrafi yapısı?

Bölgenin coğrafi yapısına göz attığımızda bölgeyi üç ayrı başlık altında inceleyebiliriz. Bölge, yağmur ormanları, sahil şeridi ve savan bölgesi olarak üç gruba ayrılmaktadır. Volta Nehri, Gana topraklarının önemli bölümünün ihtiyacını karşılamakta ve böylece bölgede tarım ve hayvancılık oldukça kolay yapılmaktadır. Ülke genelinde çok sayıda ormanlık bölge ve doğal güzellikler yer almaktadır.

Haberin Devamı

Gana’da mutlaka görmeniz gereken bölgeler

Gana Cumhuriyeti’nin başkenti Accra olup burası ülkenin en çok turist alan illeri arasındadır. Bunun yanı sıra Cape Coast, Tamale ve Kumasi illeri Gana’da en çok dikkat çeken bölgeler arasında yer alıyor. Gana’ya gittiğinizde yağmur ormanlarına giderek sıra dışı unutulmaz bir gezi programı yapabilirsiniz. Ayrıca bölgede bulunan sahil şeridine giderek farklı bir tatil planlaması yaparak Gana’nın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Gana’ya gitmek istediğiniz zaman Türkiye’den tek seferle gidemezsiniz. Bu nedenle aktarmalı uçuş seferlerini takip ederek Gana’ya gidebilir ve Gana’da harika bir tur planı yaparak unutulmaz bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Ülke genelinde çok sayıda ormanlık bölge ve doğal güzellikler yer almaktadır. Gana’ya komşu olarak Fildişi Sahili yer almakta ve Gana’ya gittiğinizde rotanıza burayı da dâhil edebilirsiniz. Gana’ya gitmek istediğinizde tur paketlerine bakarak siz de Gana’ya harika bir gezi planlaması yapabilirsiniz.