Gündem Gar katliamında ölenler anıldı

Gar katliamında ölenler anıldı

11.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Garı önünde Emek, Barış, Demokrasi Mitingi için toplanan vatandaşlara yönelik terör örgütü DAEŞ tarafından 10 Ekim 2015’te düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için dün saldırının düzenlendiği yerde anma töreni gerçekleştirildi. Tören alanı ve çevresinde polis, geniş güvenlik önlemi aldı.

Gar katliamında ölenler anıldı

Gara çıkan bütün yollar trafiğe kapatılırken, törenin yapılacağı alana üst araması ve kimlik kontrolü ile geçiş izni verildi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği öncülüğünde düzenlenen törene HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın yanı sıra HDP’li ve CHP’li bazı milletvekilleri de katıldı.

Haberin Devamı

‘Huzuru getireceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da saldırının yedinci yılında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hayatını kaybedenleri andı. Kılıçdaroğlu paylaşımında “Acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissettiğimiz 10 Ekim Ankara katliamında yitirdiğimiz yurttaşlarımızı hüzün ve rahmetle anıyor, terörü ve terör işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyorum. Ülkemizde barış ve huzuru sağlamak Ankara Garı’nda katledilen yurttaşlarımıza borcumuzdur” ifadelerini kullandı.