Gündem Gardıropta saklanırken yakalandı

Gardıropta saklanırken yakalandı

25.01.2011 - 14:01 | Son Güncellenme:

.

Gardıropta saklanırken yakalandı

KÜTAHYA’da 43 yaşındaki Abdullah Hadi Çetres, iddiaya göre hırsızlık amacıyla girdiği evin gardırobunda saklanırken yakalandı. Olayda gözcülük yapan arkadaşı 26 yaşındaki Şehmuz İvenç ile birlikte gözaltına alınan Çetres, daha önceki bir hırsızlık olayında kendisine kesilen para cezasını ödemek için yeniden soygun yaptığı öne sürdü. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yunus Emre Mahallesi’ndeki Yenikent Sitesi’nde önceki gece meydana gelen olayda, Antalya’dan kiraladıkları otomobille Kütahya’ya gelen Abdullah Hadi Çetres ve Şehmuz İvenç, site içindeki apartmanın birinci katında oturan evli, 2 çocuk annesi Yasemin Y.’nin evinin balkon penceresini tornavidayla açtı. İvenç balkonda gözcülük yaparken, Çetres de içeriye girdi.

İki kişinin evin balkonuna çıktığı görenler, 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Sitenin çevresini saran polisler, balkonda gözcülük yapan Şehmuz İvenç’i yakaladı. Ekipler daha sonra hırsızlık olayının meydana geldiği evin kapısını çalıp içeride 2 çocuğuyla uyuyan Yasemin Y.’yi uyandırdı. Eve giren polisler, diğer şüpheli Abdullah Hadi Çertes’i de çocukların kaldığı odaki gardırop içerisinde saklanırken buldu.

Hırsızlık suçlarından daha önce de sabıkalarının olduğu belirtilen Abdullah Hadi Çetres ile Şehmuz İvenç gözaltına alındı. Şüphelilerden Çetres, polislere, daha önceki bir hırsızlık olayı nedeniyle kendisine mahkemenin para cezası verdiğini, bu parayı ödemek için yeniden hırsızlık yaptığı söyledi.

İki şüpheli sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.