Gündem Gazeteci Koru’dan Ergenekon ifadesi

Gazeteci Koru’dan Ergenekon ifadesi

04.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Davası’nda dün tanık olarak gazeteci Fehmi Koru dinlendi. Koru, ardından savcı Murat Dalkuş ve mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı

Gazeteci Koru’dan Ergenekon ifadesi

Savcı Dalkuş, Koru’nun Ergenekon soruşturmaları başladığı dönemde kaleme aldığı çetelerle ilgili yazısını okuyarak, sorular sordu. Tutuklu sanık Tuncay Özkan da, “Ne kadar güzel yazmışsınız” dedi. Dalkuş’un “Yazınızda hangi çeteden bahsediyorsunuz?” sorusuna Koru, “Bana 2001 yılında ulaşan belgeler çete oluşumunu ortaya koyan belgelermiş meğer” diye cevap verdi. Bu sırada İP Genel Başkanı tutuklu sanık Doğu Perinçek, Koru’ya soru sormak için söz istedi. Ancak Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, Perinçek’e söz vermedi. Bu sırada bağıran tutuklu sanık emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin de “5 senedir yargısız infaz yapılıyor. Adil yargılama” diye bağırdı.

Nerede sakladınız?
Tutuklu sanık Veli Küçük’ün avukatı Zeynep Küçük’ün, ”Size gönderilen iki belgeyi nereye koydunuz?” sorusuna Koru, ”Gazetedeki odamda duruyordu” diye cevap verdi. Avukat Küçük’ün, ”Polis bu belgeleri sizde bulsaydı tutuklanabilir miydiniz?” sorusuna karşılık da Koru, ”Bilmiyorum” dedi. Perinçek’in avukatı Hikmet Fırat Arslan’ın, ”İfadelerinizin hepsi savcılık tutanağına yansıdı mı?” sorusuna Koru, ”Bütün söylediklerim tutanağa yansıdı” şeklinde cevap verdi.
Bunun üzerine Savcı Nihat Taşkın, ”Koru’nun ifadesi alınırken Bahriye Üçok cinayetine ilişkin bir yazısıyla ilgili soru soruldu. Ancak Ergenekon ile ilgili bir ifade içermediğinden açıklamaları savcılık ifadesinde yer almadı. Ama isterse açıklama yapabilir” dedi.
Koru bu konuda açıklama yapmak istemediğini belirtti. Mahkeme başkanı da ”Önemli konu. Bildiklerinizi söyleyin” şeklinde konuştu. Koru da ”Ben, Üçok ve bu tür cinayetler dolayısıyla, gösterilen adresler dışında bir yerlere bakılmasını istedim” dedi.