Gündem Gazeteciye silahlı saldırı

Gazeteciye silahlı saldırı

24.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Uşak’ta haber yayını yapan internet sitesinin sahibi Kazım Şen (45) evinin önünde tabancayla ayaklarından vuruldu. Saldırgan tutuklandı.

Gazeteciye silahlı saldırı

www.usak.tv sitesinin sahibi Şen, önceki gün Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinin önünde otomobilden indiği sırada, 23 yaşındaki Tekin Uğur’un silahlı saldırısına uğradı. Şen’in sağ ayağına 2, sol ayağına da bir kurşun isabet etti. Kaçan saldırgan silahla yakalandı. Uğur’un ilk ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtildi. Şen’in ifadesi doğrultusunda, eski MHP Uşak İl Başkanı M.D.Ş., C.A., N.Y. ve N.A. da azmettirici oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.
Sağlık kontrolünden geçirilen sanıklar dün Uşak Adliyesi’ne getirildi. Cumhuriyet savcılığında ifadesi alınan M.D.Ş., N.Y, N.A. ve C.A. serbest bırakıldı. Uğur ise tutuklandı. Suçsuzluğunun ortaya çıktığını belirten Ş., Şen hakkında iftira davası açacağını kaydetti.
Uşak İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, “Olayın sebebi belli değil, bu konuda çalışma yürütülüyor” dedi. Şen ise “Uşak’ta faili meçhul kurşunlama olayları uzun zamandır devam ediyor. Bizler de görevimiz gereği bunları haber yapıyoruz. Saldırganı tanımıyorum. Başıma gelen olayda önemli olan yapan değil yaptırandır. Olayın arkasında olanların ortaya çıkarılması çok önemli” diye konuştu.