Gündem Gaziantep'te 10 kilogramlık bulgur izdihamı

Gaziantep'te 10 kilogramlık bulgur izdihamı

19.09.2008 - 16:43 | Son Güncellenme:

Gaziantep'te bir hayırsever tarafından dağıtılan 10 kg. bulgur paketleri izdihama neden oldu. Görüntüler, 21 kişinin hayatını kaybettiği Endonezya'daki izdihamı hatırlattı. Gaziantep'te ölen ya da yaralanan olmaması sevindirdi.

Gaziantepte 10 kilogramlık bulgur izdihamı

GAZİANTEP’te, tüccar 67 yaşındaki Hacı Mehmet Tunalı tarafından dağıtılan 10 kilogramlık bulgur paketlerinden almak isteyen kadınlar, izdihama yol açtı. Bulgur dağıtımının yapıldığı küçük dükkana akın eden kadınlardan bazıları boğulma tehlikesi geçirirken, dışarıda kalanlar ise içeri girmek için birbirini ezdi.
Ramazan ayında 1.5 ton bulgur dağıtma kararı alan tüccar Tunalı, kiloğramı 1.6 YTL'den satılan bulguru 10’ar kilogramlık paketler halinde 150 kişiye dağıtacağını açıkladı. Tunalı, bugün öğle saatlerinde Kepenek Mahallesi’nde bulunan kendisine ait küçük bir dükkanda dağıtıma başladı. Bulgur dağıtımının yapıldığını duyan yüzlerce kadın Tunalı’nın küçük dükkanının önünde toplandı. İki kapısı bulunan dükkanda ön kapıdan girip paketini alanların, arka kapıdan çıkması planlandı. Fakat dağıtımın başlamasıyla mahalledeki kadınlar hep birlikte dükkana girmek isteyince izdiham yaşandı. İtişerek içeri girmeyi başaran kadınlar, kalabalığı durdurmak için kepengin kapatılmasıyla içeride boğulma tehlikesi geçirirken, dışarıda kalanlar da içeri girmek için birbirini ezdi. Kepenkler kısa süre sonra açılırken, bazı kadınlar yere düşüp ezilme tehlikesi geçirdi, bazısı da sıra yüzünden birbiriyle tartıştı.
İçeri girmeyi başaran kadınlardan bazılarının dışarıda kalan çocukları gözyaşı dökerken, 150 paket bulgur kısa sürede tükendi. İçeri girip bulgur almayı başaran kadınlar dükkandan mutlu ayrılırken, çoğu kadın ise evlerine eli boş dönmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Endonezya’da Ramazan ayı dolayısıyla bir zenginin yardım dağıtımı sırasında çıkan izdihamda 21 kişi hayatını kaybetmişti. İşte Endonezya'daki dehşetin fotoğrafları...