Gündem Gaziantep'te feci kaza! Görgü tanığı dehşet anlarını anlattı

Gaziantep'te feci kaza! Görgü tanığı dehşet anlarını anlattı

06.10.2023 - 21:19 | Son Güncellenme:

Gaziantep'te 6 kişinin ölümü, 16 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından trafiğe kapatılan Gaziantep-Nurdağı karayolu yaklaşık 3 saat sonra tekrar ulaşıma açıldı. Kazayı anlatan bir vatandaş ise çok yoğun bir ses duyduklarını belirtti ve kaza anını anlattı.

Gaziantepte feci kaza Görgü tanığı dehşet anlarını anlattı

Kaza, Gaziantep-Nurdağı karayolu Sakçagözü Mahallesi'nde meydana iddiaya geldi. İddiaya göre, freni boşalan Tahsin E. idaresindeki 27 YC 694 plakalı moloz yüklü kamyon, ışıkta bekleyen 27 MC 1015 plakalı minibüs ile 34 UZ 7893 ve 27 AHU 776 plakalı otomobillere çarptıktan sonra devrildi.

Haberin Devamı

2'Sİ ÇOCUK 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Feci kazada, transit içerisinde bulunan yabancı uyruklu 5 kişi olay yerinde, 1 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 2'sinin çocuk olduğu öğrenildi. Feci kazada yaralanan 16 kişi ise kaza ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı.

Gaziantepte feci kaza Görgü tanığı dehşet anlarını anlattı

KAZA NEDENİYLE KAPANAN YOL 3 SAAT SONRA TRAFİĞE AÇILDI

Toplam 6 kişinin ölümü, 16 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan feci kazanın ardından Gaziantep-Nurdağı karayolunun Nurdağı istikameti tek yönlü olarak trafiğe kapandı. Yaklaşık 3 saat trafiğe kapalı olan yol, kazaya karışan araçların yoldan çekilmesi ve yol temizleme çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

"SESLERİ DUYUNCA DEPREM OLDU ZANNETTİK"

Kaza anlarını anlatan görgü tanığı Kadir Kartal isimli vatandaş, "Galiba TIR'ın freni patlıyor ve sonrasında ışıklarda duran araçlara çarpıyor. Kaza sonrası araçlardan biri bariyerlere savrulurken, diğer 2 araç ise yol kenarına savruldu. Kamyon da direğe çarparak devrildi. Biz zaten sesleri duyunca deprem oldu zannettik. Sonrasında baktığımızda kaza olduğunu gördük" dedi.

Gaziantepte feci kaza Görgü tanığı dehşet anlarını anlattı

VALİ ÇEBER’DEN YARALILARA ZİYARET

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret ederek, bilgi aldı. Öte yandan 3 savcının görevlendirildiği kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖLENLERİM KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gaziantep'te freni boşalan kamyonun ışıklarda bekleyen bir minibüs ve 2 otomobile çarptığı kazada ölen 6 kişinin Suriye uyruklu olduğu ve kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Yaralı 16 kişinin kentteki çeşitli hastanelerde tedavisi devam ederken, 5’inin durumunun ağır olduğu, kamyon sürücüsü Tahsin E.’nin de hastanedeki tedavisinin ardından ifadesinin alınacağı öğrenildi.

 

Gaziantepte feci kaza Görgü tanığı dehşet anlarını anlattı