Gündem Gazinoya ‘tespihli, tekme- tokatlı polis operasyonu' iddiası

Gazinoya ‘tespihli, tekme- tokatlı polis operasyonu' iddiası

22.10.2009 - 15:56 | Son Güncellenme:

.

Gazinoya ‘tespihli, tekme- tokatlı polis operasyonu iddiası

UŞAK’ın Sivaslı İlçesi’nde, tayini çıkan Kaymakam Sedat Yıldırım için düzenlenen dansözlü sulu veda gecesiyle gündeme gelen ‘Big-Boss' isimli gazinoya 2 Ekim’de yapılan uyuşturucu baskını, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polisin ellerinde tespihle içeri girip tekmelerle kapıları kırdığını ve kendilerini dövdüğünü savunan işletme sahibi ve çalışanları, tepkisini dile getirdi. İşletme sahibi Yüksel Sarısakal, operasyona katılan polisler hakkında dava açacaklarını güvenlik kamerası kayıtlarını da mahkemeye sunacağını söyledi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 80 polisle Sivaslı’nın Evrenli Mevkii’nde yer alan ‘Big- Boss Havuzlu Gazino'ya 2 Ekim'de yaptığı uyuşturucu ve fuhuş operasyonunda, işyeri sahibi Yüksel Sarısakal'ın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. 3 gün Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince sorgulanan şüphelilerden 2'si serbest bırakıldı. 11 şüpheli İzmir Adliyesi'nde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Savcı, eski Kaymakam Sedat Yıldırım’ın da içinde bulunduğu 6 kamu görevlisini de ifadelerini almak üzere İzmir’e çağırdı. Bu şüphelilerden 2'si de ifadelerinin ardından savcılıkça serbest bırakılırken, Kaymakam Yıldırım ve aralarında Emniyet amirinin de olduğu beraberindeki 3 kamu görevlisi, ‘Gazinodaki bu durumu bilip yasal prosedürü uygulamadıkları' iddiasıyla, operasyonda yakalanan 11 şüpheli ile birlikte İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 15 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu operasyonun işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirlendi. Saat 06.30 sıralarında başlayan kayıtlarda, polislerin, ellerinde tespihlerle odaların kapılarını tekmeleyerek kırdığı, kadın ve uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla suçlanan işyeri sahibi Yüksel Sarısakal'ın yarı çıplak vaziyette ekip aracına götürüldüğü, oğlu Ümit Sarısakal'ın da 1 polis memuru tarafından darp edilerek gözaltına alındığı görüldü. Kamera kayıtlarını gazetecilere dağıtan işletme sahibi Yüksel Sarısakal, operasyonda silah, uyuşturucu ve fuhuşa yönelik hiçbir kanıt ele geçirilmediğini savunurken, “Hiç sebepsiz yere yüz kızartıcı suçlamalarla gözaltına alındık. Ben ve oğlum dahil personelim operasyon günü polis tarafından darp edildi, ağza alınmayacak küfürlere maruz kaldı. Bize insana yakışmayacak şekilde davranan polis işyerime de zarar verdi” dedi.

“İNSANLIK DIŞI MUAMELE GÖRDÜK”

Operasyonda insanlık dışı muamele gördüklerini ileri süren Sarısakal, şu iddialarda bulundu: “Ben çete lideri değilim. Birileri beni sebepsiz yere şikayet etmiş ve hakkımda 1 yıl boyunca teknik takip yapılmış. Somut hiçbir delil olmadan ve yapılan operasyonda bazı kişilerde çıkan 4 gram esrara dayanarak beni ve personelimi gözaltına aldılar. Üstümü giymeme dahi izin vermediler. Operasyon sırasında sık sık ağır küfürlere maruz kaldık. Fuhuş yapıldığına dair hiçbir bulgu yokken adımızı çıkarmaya çalıştılar ama mahkeme delil olmadığı için bizi serbest bıraktı.” Sarısakal, operasyon kapsamında 15 yıl önce boşandığı eski eşi Hörü Korkmaz'ın da evinin arandığını belirterek, “İşyerimin yanı sıra evlere de baskın yapmışlar. Eski eşimi yere zorla yatırıp evini aramışlar. Bana, personelime ve aileme yapılan bu insanlık dışı uygulamayı mahkemeye taşıyacağım. Tek güvencem yüce Türk adaleti” dedi.

“KAYMAKAM EĞLENDİ, HAYATIM KARARDI”
Şu an işyerinin kapalı olduğunu aktaran Sarısakal, “Eski kaymakamımız Sedat Yıldırım için işletmemde eğlence düzenlendi. O günden sonra başıma gelmeyen kalmadı. Operasyonda 2 kadında toplam 4 gram esrar çıktı. Onlar da mahkemede uyuşturucu kullandıklarını söyledi. Fakat işyerim ‘zararlı madde satışı' iddiasıyla operasyonun hemen ardından kapatıldı. Kapatma kararına Manisa İdare Mahkemesi'nde itiraz ettim ve kazandım. İşyerimi açtıktan 4 gün sonra da bu defa fuhuş iddiasıyla 3 ay süreyle kapatma kararı geldi. Tatil yörelerinde operasyonlar yapılıyor, delilleriyle fuhuş tespit ediliyor, onlara 15'er gün kapatma cezası verilirken, benim fuhuş yaptırdığıma dair hiçbir gerçekçe ve delil yokken, gazinom 3 ay süreyle kapatılıyor. Bu nasıl adalet” diye konuştu.

“ELİ TESPİHLİ POLİS ŞUBE MÜDÜRÜYDÜ”
Kamera kayıtlarında tekme tokat gözaltına alındığı görülen Ümit Sarısakal ise, şu iddialarda bulundu: “Gazinoya polisler geldi ve babamı gözaltına aldıklarında, ‘Onu nereye götürüyorsunuz?' diye sordum ve polisin birinden yumruğu yedim. Sürüklenerek lobiye indirildim. Yere yatırdılar, sonra da kaldırıp bir çiçeğin önüne getirerek bana ağza alınmayacak küfürler ettiler.” Operasyonda görev alan ve görüntülerde elinde tespih olduğu belirtilen Uşak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Yılmaz Baytun'un sırtı duvara dönükken başına sertçe vurduğunu ileri süren garson Hasan Korkmaz da “Operasyon sırasında gazinoda değildim ve evimden gözaltına alındım. Polisler anneme küfürler yağdırdı. Çok zoruma gitti” diye konuştu.

İşletmede solist olarak çalışan Pınar Tezsezer de polisin kendisine zorla bir evrak imzalatmak istediğini, kabul etmeyince insanlık dışı davranışlara maruz kaldığını söyledi. Tezsezer, “Operasyon kapsamında polislere hakaret ettiğim söylendi. Böyle bir şey yapmadım. Bir kağıt vardı ve ben imzalamayınca erkek bir polisin işkencesine maruz kaldım. Zorla ellerim arkadan kelepçelendi. Ve kollarımı yukarı kaldıran polis beni sürüyerek ekip otosuna götürdü” dedi.

Eski eşi Yüksel Sarısakal ile 15 yıldır görüşmediğini belirten Hörü Korkmaz da polisin gelip kendisini zorla yete yatırarak evini aramasına anlam veremediğini söyledi.