Gündem Gece tatbikakı PKK saldırısı sanıldı

Gece tatbikakı PKK saldırısı sanıldı

14.11.2008 - 07:11 | Son Güncellenme:

.

Gece tatbikakı PKK saldırısı sanıldı

ARDAHAN'da konuşlanan 25'inci Mekanize Piyade Tugayı'nın atışlı gece tatbikatını PKK baskını sanan vatandaşlar, korkulu anlar yaşadı.
Ardahan-Kars yolu üzerinde bulunan ve Tugay karargahına 300 metre mesafede tel örgülerle çevrili askeri sahada saat 18.30 - 21.00 arasında gerçekleştirilen atışlı tatbikat gerçekleştirildi. Aydınlatma roketlerinin fırlatılmasıyla atış sahasının aydınlatılmasının ardından başlayan silah atışlarını PKK baskını sanan vatandaşlar, endişeye kapıldı. Tatbikat sahasının yakınında bulunan bir petrol istasyonuna, tatbikat boyunca müşteri girmediği ve silah seslerini duyan araçların olay yerinden hızla uzaklaştıkları görüldü.
Petrol istasyonunda çalışan Ergin Yeşiltaş, ilk defa böyle bir askeri hareketliliğe tanık olduğunu belirterek, “Aydınlatma roketlerinin atılması sırasında çıkan büyük gürültü ve arkasından başlayan otomatik silah sesleri bizi bir hayli heyecanlandırdı ve korkuttu. PKK baskını sandık. Çok sayıda müşterimiz silah seslerini duyunca korkularından yakıt almadan kaçarcasına bölgeden uzaklaştılar” dedi.