Gündem Gece vardiyasına yeni düzenleme

Gece vardiyasına yeni düzenleme

20.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yapılan yönetmelik değişikliğiyle, turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde üç postadan oluşan 8’er saatlik çalışma süreleri, 2 posta ve 12’şer saat olarak yeniden düzenlendi. Değişiklikle, bu şekilde çalıştırılmak isteyen işçilerden yazılı onay alınması şartı da getirildi.

Gece vardiyasına  yeni düzenleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca çıkarılan, “Postalar Halinde İşçi Çalıştırılarak Yürütülen İşlerde Çalışmalara İlişkin Özel Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yönetmelik değişikliğiyle, durmaksızın birbiri ardına postalar halinde işçi çalıştırılarak yürütülen işlerde 24 saatte en az üç posta olacak şekildeki çalışma süresi, turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde 24 saatte iki posta olacak şekilde yeniden düzenlendi.
Yazılı onay şartı
Değişiklikle üç sektörde yürütülen işlerdeki çalışma süreleri 8’er saatten, 12’şer saate yükseltilmiş oldu. Bu şekilde çalıştırılmak isteyen işçilerden yazılı onay alınması şartı da getirildi. Değişiklikle, yönetmelik uyarınca gece postasında 7,5 saatten fazla çalıştırılma yasağından turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde çalışanlar yararlanamayacak. Dün itibarıyla yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, işveren veya işveren vekilleri, postalar halinde işçi çalıştırılarak yürütülen işlerde, her postada çalışan işçilerin ad ve soyadlarını kapsayan listeleri bakanlıkça talep edildiğinde sunmak üzere iş yerinde bulundurmakla da yükümlü olacak. l ANKARA Milliyet

Yazarlar