Gündem Geleceğin müzik yıldızları sahnedeydi

Geleceğin müzik yıldızları sahnedeydi

24.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

20. Fizy Liselerarası Müzik Yarışması önceki gün Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki finalle sonlandı. Galatasaray Lisesi’nin büyük ödüle uzandığı gecede yerli ve yabancı pop yıldızları sahne aldı.

Geleceğin müzik  yıldızları sahnedeydi

Türkiye’nin dört bir yanından 34 lise topluluğu, önceki gün yapılan 20. Fizy Liselerarası Müzik Yarışması finali için Bostancı Gösteri Merkezi’ndeydi. Bu yıl ilk kez Fizy’nin sponsorluğunda gerçekleşen yarışma, genç müzisyenlerin barış içindeki çekişmesine sahne oldu.

Haberin Devamı

Serhat Hacıpaşaoğlu’nun önderliğinde End Productions’ın düzenlediği yarışmada okullara kurulacak müzik stüdyolarından para ödüllerine kadar çeşitli ödüller verildi. Yarışma jürisi, Fuat Güner, Tarkan Gözübüyük, İskender Paydaş, Ogün Sanlısoy, Edis ve ABD’li vokal Martha Wash’un aralarında bulunduğu sanatçılar ve müzik alanına hakim gazetecilerden oluşuyordu.

Beş saat süren performanslar

Yaklaşık 5 saat süren performanslarda Kazım Koyuncu yorumuyla Laz türküsü ‘Koçari’den Creedence Clearwater Revival’ın ‘Fortunate Son’ına geniş bir yelpazede parçalar seslendirildi. Yarışmanın en popüler parçaları ise üç farklı okulun tercihi ‘Feeling Good’ ve iki ayrı okulun seslendirdiği ‘Ötme Bülbül’ idi.

‘Feeling Good’u seslendiren okullardan Galatasaray Lisesi, hem yarışmanın büyük ödülü olan En İyi İcra hem de En İyi Erkek Solist (Barış Alp Dönmez) dallarında ödüle uzandı. Fizy’nin bünyesinde olduğu Turkcell’in CEO’su Kaan Terzioğlu, Serhat Hacıpaşalıoğlu ile beraber En İyi İcra ödülünü gruba takdim ederken “Bu yıl 20’ncisi düzenlenen ve en çok dinlenen online müzik platformu fizy ile destek verdiğimiz Liseler Arası Müzik Yarışması’nda gençlerin heyecanına ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Finalistlerin performanslarını gün boyunca fizy üzerinden yayınlayarak buradaki coşkuyu Türkiye ve dünyadaki tüm müzikseverlere aktarmaya çalıştık. Gençlerimize desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin her yerine ödül

En İyi İcra dalında Malatya Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi ikinci olurken, Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi üçüncülük ödülü aldı. En İyi Kız Solist ödülü ise Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nden Beste İrem Pehlivan’ın oldu. Yarışmada Ajda Pekkan’ın ‘Düşünme Hiç’ini seslendiren Tokat Güzel Sanatlar Lisesi’nin solisti Nilay Çiğdem, Okan Üniversitesi Üstün Başarı Ödülü birincisi olarak üniversite konservatuvarında yüzde 100 burslu okuma şansı kazandı. Sadece basın üyelerinin verdiği Basın Özel Ödülleri ise İzmir Özel TAKEV Anadolu ve Fen Lisesi’nden solist Haktan Mumcu ile Balıkesir Adnan Menderes Anadolu Lisesi ve Karesi Temel Lisesi’ne gitti.

Haberin Devamı

‘Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum’

Ödül töreni sırasında Martha Wash, ‘It’s Raining Men’i seslendirerek Bostancı Gösteri Merkezi’ni ayağa kaldırdı. Wash, “Türkiye’de bu kadar sevildiğimi bilmiyordum, tekrar geleceğim” diyerek her yaştan dinleyicisine teşekkür etti. Edis, Baran Bayraktar ve Güliz Ayla’nın da sahne aldığı ödül töreninden sonra Hande Yener bir konser verdi.