Gündem Gelin-kaynana aynı helikopterle kurtuldu

Gelin-kaynana aynı helikopterle kurtuldu

08.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hamile olan ve sancıları artan 27 yaşındaki Ayşe Sinan ile kayınvalidesi tansiyon hastası Emine Sinan, kar nedeniyle karayoluyla ulaşılması imkânsız olan köylerinden askeri helikopterle hastaneye taşındı

Gelin-kaynana aynı helikopterle kurtuldu

Van’ın Çatak ilçesine bağlı Korulu köyünde rahatsızlanan gelin ve kayınvalidesi, askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı. Yolu kar nedeniyle kapalı bulunan Korulu köyünde yaşayan ve 7. çocuğuna hamile olan 27 yaşındaki Ayşe Sinan’ın sancıları artınca eşi Rahmi Sinan durumu İl Özel İdaresine ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Jandarmaya haber verildi
Bunun üzerine harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri ile İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, köye ulaşmak için çalışma başlattı. Bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmalarını güçlükle yürüten ekipler, hastanın sağlık durumunun kötüleştiğini haber alınca konuyu İl Jandarma Komutanlığı’na haber verdi. Valilik, sağlık ekipleri ve köy muhtarıyla irtibata geçen İl Jandarma Komutanlığı, hastayı almak için köye helikopter gönderdi.

Kısa sürede köye ulaştı
Filo komutanlığından havalanarak kısa sürede Korulu köyüne ulaşan helikopterdeki sağlık ekibi ile Mehmetçik, doğumla ilgili sağlık sorunu yaşayan Ayşe Sinan ile tansiyon hastası olduğu ve aniden rahatsızlandığı öğrenilen kayınvalidesi Emine Sinan’ı alarak Van’a getirdi. Helikopterin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi helikopter pistine inmesinin ardından ambulansa taşınan hastalar, tedavi altına alındı. Hastaların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.