Gündem 18-19 Ocak AÖF sınav sonuçları bugün açıklanır mı? AÖF sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

18-19 Ocak AÖF sınav sonuçları bugün açıklanır mı? AÖF sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

23.01.2020 - 17:09 | Son Güncellenme:

AÖF güz dönemi final sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 18-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen AÖF final sınavlarının ardından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan yardımcısı tarafından yapılan açıklamada sonuçların kısa bir süre içerisinde duyurulacağı açıklanmıştı. Hatta ara sınav sonuçlarında olduğu gibi adaylar 5 gün içerisinde açıklanmasını bekleyebilir açıklamasının ardından sonuçlar bugün açıklanır mı sorusu akıllara geldi. Peki AÖF final sınav sonuçları gün içerisinde açıklanacak mı?

18-19 Ocak AÖF sınav sonuçları bugün açıklanır mı AÖF sınav sonuçları nasıl sorgulanır

2019-2020 Eğitim yılının Güz Dönemi final sınavları geride kaldı. AÖF öğrencileri, uzun bir süre sınav hazırlıkları yaptı ve AÖF sınavlarına katılım sağladı. AÖF sınavlarından elde edecekleri başarıyı öğrenmek için sabırsızlanan AÖF öğrencileri için sonuç tarihi belli oldu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğtetim Fakültesi konuya ilişkin AÖF sınav sonuçları tarihini sayfalarında yayımladı. Sınav gününden sonra toplam gün sayısını veren AÖF, öğrencileri heyecanlandırdı. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 Bahar Dönemi AÖF sınav tarihleri ne zaman?

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav sonuçları için heyecan başladı. AÖF Güz Dönemi final sınavlarından toplam 4 gün geçti. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ise konuya ilişkin açıklamada bulundu.  Anadolu Üniversitesi, AÖF Güz Dönemi final sonuçlarını bu hafta açıklayacaklarını duyurdu. Adayların resmi hesapları takip etmesini tavsiye etti.

Sınav Sonuç İtirazı

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Mazeret Sınavı

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Haberin Devamı

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Bahar dönemi AÖF ara sınavları 18 - 19 Nisan 2020 tarihlerinde uygulanacak.

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 13 - 14 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak.

AÖF 2020 YAZ OKULU SINAVI NE ZAMAN?

2020 AÖF Yaz Okulu Sınavı 22 - 23 Ağustos 2020 tarihlerinde uygulanacak.

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3(üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Haberin Devamı

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.

Tutuklu ve Hükümlü Öğrencilerin Sınavları

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadır. Adalet Bakanlığı sınava girecek öğrencilerin listesini Anadolu Üniversitesinin belirlediği tarihler arasında Üniversitenin belirlediği kanaldan bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler ile bilgilendirme sonrası farklı bir cezaevine/tutukevine nakledilen öğrenciler, cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmaz.

Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.