Gündem Germen’in fotoğraf yolculuğu Mardinlilerle buluşuyor

Germen’in fotoğraf yolculuğu Mardinlilerle buluşuyor

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de Sabancı Vakfı tarafından restore edilerek müze ve sanat galerisine dönüştürülen Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, dün açılan yeni sergisiyle Murat Germen’in ‘Fotoğrafın Türlü Halleri  Murat Germen: Kesit Retrospektif’ini sanatseverlerle buluşturuyor.

Germen’in fotoğraf yolculuğu Mardinlilerle buluşuyor

Germen’in 52 eseri 31 Mart 2019’a kadar Sakıp Sabancı Kent Müzesi, Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek. Fotoğraflarında kullandığı dijital araçlarla özellikle görsel kent tasvirlerinin sıradanlığını ve aşinalığını kırmayı amaçlayan Germen bu yöneliminin sebebini, mimarlık eğitimi sırasında analogdan dijitale geçişin temellerinin atıldığı bir döneme yakından tanıklık etmesine bağlıyor.

Haberin Devamı

Germen, Mardin’de gerçekleşecek ilk sergisiyle ilgili şunları söyledi: “Sanatın teorisi ile pratiğini bir arada yoğuran birleştirici nitelikteki etkinliklerin çok daha sıklıkla İstanbul dışına çıkması gerektiğini düşünüyorum. Sabancı Ailesi, Sabancı Vakfı, Sakıp Sabancı Müzesi ve yöneticisi Nazan Ölçer’e bana bu fırsatı verdikleri ve Mardin halkı ile kültürel i şbirliği yapabilmeme zemin sağladıkları için içten teşekkürü borç bilirim.”