Gündem Getir’den 150 ton mama toplama hedefi

Getir’den 150 ton mama toplama hedefi

30.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde HAYTAP iş birliği ile sokak hayvanları için mama desteği sağlayan Getir, bu yıl “Patiye El Ver” diyerek 150 ton yani 1 milyon kap mama toplamayı hedefliyor.

Getir’den  150 ton mama toplama hedefi

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Milyonlarca kullanıcısının da desteğiyle toplanacak mamalar, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliği ile Türkiye’nin dört bir yanındaki patili dostların beslemesinde kullanılacak. Sekiz yıldan bu yana mama desteği sağladıklarını ifade eden Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, “Getir olarak, kurulduğumuz günden bugüne 1 milyon 800 bin kaba denk gelen 270 ton mama sağlayarak bir ilki gerçekleştirdik. Bu yıl da ‘Patiye El Ver’ diyerek 1 milyon kaba denk gelen 150 ton mama daha toplayacağız, toplamda bu rakamı 2 milyon 800 bin kaba yani 420 tona çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı

67 ile çıkacak

Toplanan tüm mamaların Türkiye’nin dört bir yanındaki hayvanların barınak, sokak ve orman beslemeleri için kullanıldığını aktaran Tuncay Tütek, geçen yıl İzmir’den Van’a, Ankara’dan Kars’a, Amasya’dan Diyarbakır’a toplam 52 ile mama ulaştırdıklarını söyledi. Tütek, 52 olan şehir sayısını bu yıl 67’ye yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek bu yıl 1 milyon kap mamayı, geçen yılda da olduğu gibi ilçelere ve hatta köylere kadar ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Getir’in diğer hizmetleri olan GetirBüyük, GetirYemek, GetirSu ve GetirÇarşı’dan verilen siparişlerin mama desteğine dönüştüğü projeye, bu sene Getir’in yeni hizmetleri GetirAraç ve GetirBiTaksi de destek olacak. Kullanıcılar, 1-5 Ekim tarihleri arasında sadece “Yardım Maması” ürününü alarak ya da siparişlerine ekleyerek projeye destek olabilecek. “Yardım Maması”, kullanıcıların adresleri yerine, sene boyunca HAYTAP aracılığıyla patili dostların beslenmesinde kullanılmak üzere seçili şehirlere gönderilecek.

 

Yazarlar