Gündem Gezer ve Eskiocak’la bağlantılı çıktı

Gezer ve Eskiocak’la bağlantılı çıktı

14.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Reyhanlı’daki bombalı saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik’le ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Ön sorgusunda Nazik’in, Reyhanlı patlamalarında rol aldığı bilinen THKP/C Acilciler lideri Mihraç Ural hakkında da detaylı bilgiler paylaştığı belirtiliyor.

Gezer ve Eskiocak’la bağlantılı çıktı

Reyhanlı dava dosyasındaki bilgilere ve davanın taraf avukatlarından edinilen bilgilere göre Nazik’in, Suriye’de Ebu Ali kod ismini kullanan Türk vatandaşı Mehmet Gezer ile bağlantısı bulunuyor. Nazik ayrıca, Türkiye’de iki bombalı aracı Doğan Özdemir ve Süleyman Evet’e patlamanın gerçekleştirildiği yerlere koyma talimatı veren Nasır Eskiocak’la bağlantılı. Eskiocak’ın Reyhanlı davasında hükmen tutukluluğu devam ediyor. Nazik’in Suriye bağlantısı olan Gezer ise, ABD’de tutuklu.

Haberin Devamı

Silah kaçakçılığı suçundan Sırbistan’da yakalanan Gezer’in, talebi üzerine ABD’ye iade edildiği, Sarraf davası gibi New York Güney Bölge Savcılığı’nca uluslararası uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçlamasıyla yargılanacağı kamuoyuna yansımıştı. Reyhanlı iddianamesini hazırlayan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilip FETÖ suçlamasıyla yargılanan eski Savcı Özcan Şişman’ın, Nazik’in bağlantılı olduğu iddia edilen Gezer’e dava açmaması da dikkati çekti.

Nazik’in diğer bağlantılı olduğu Nasır Eskiocak ise, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “beşi çocuk 52 kişiyi öldürmek” suçundan 52 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.