Gündem GİB Online MTV Sorgulamaları ve Ödeme İşlemleri İnternette!

GİB Online MTV Sorgulamaları ve Ödeme İşlemleri İnternette!

30.07.2015 - 11:02 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen MTV sorgulama işlemi artık internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. MTV sorgulama işlemi nasıl yapılır ve MTV sorgulama hakkında tüm detaylar haberimizde!

GİB Online MTV Sorgulamaları ve Ödeme İşlemleri İnternette

Her motorlu taşıta sahip olan vatandaş, yılın belli zaman aralıklarında, belli bir miktar vergi ödemek durumundadır.Bildiğiniz gibi, ülkenin kalkınması için sadece, motorlu taşıtlar için değil, aklımıza gelen hemen her birikim ve mal varlığımız için vergi ödemek durumundayız.

Haberin Devamı

MTV SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bugün ki haberimizde, bizler de, sizler için, Motorlu Taşıtlar Vergisi ya da kısaca MTV ile ilgili bazı bilgilere yer verdik. Motorlu Taşıtlar Vergisi, yılın bir ocak ayında bir de temmuz ayında taksitli olmak üzere, yılda iki defa ödenmesi gereken vergi türüdür. Bu yıl temmuz ayının en düşük miktardaki Motorlu Taşıtlar Vergisi, 591 TL olarak belirlenmiştir.

Son ödeme tarihi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 31 Temmuz 2015 olarak duyurulan MTV yani, Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksit ödemleri ile ilgili bilgilere internet üzerinden ulaşmanız mümkündür. İnternet aracılığı ile Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulaması işlemlerinizi gerçekleştirmek için, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) resmi web adresine giriş yapmanız yeterli olacaktır.Böylece, Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili merak etmiş olduğunuz vergi miktarı ve ödeme şartları ile ilgili bilgilere ulaşmanız mümkün olacaktır. Üstelik, Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili tüm bu bilgileri, sadece internete giriş yaparak öğrenmeniz mümkün olacaktır. Böylece, bulunduğunuz yerden, hiç yorulmadan ve pratik bir şekilde, Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama işlemlerinizi tamamlamış olursunuz.

Haberin Devamı

Peki, Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama işlemlerini internet aracılığı ile yapmayı tercih eden vatandaşlar nasıl bir yol izlemek durumunda olabilirler? Bu sorunun yanıtını, sizler için araştırıp hazırlamış olduğumuz aşağıdaki haberimizi sonuna kadar okuyarak öğrenebilirsiniz. Bu durumda, eğer sizler de, internet aracılığı ile yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız haberimizi sonuna kadar takip etmenizi tavsiye ederiz.

O zaman, internet aracılığı ile online olarak yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama işlemlerinizi, şu şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır;

· İnternet aracılığı ile online olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama işlemlerinizi başlatabilmek için ilk önce, GİB’in (Gelir İdaresi Başkanlığı) resmi web adresi olan https://spos.gib.gov.tr/Spos/Sorguadresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

· Hemen sonrasında burada açılacak olan sayfada, sayfanın üst kısmından, alt kısmına kadar şu şekilde yer alan ve sizden istenen;

· Alındı kimliği (Barkod),

· Ödeme Yılı,

· Plaka No,

· Tahakkuk/Belge/IMEI No,

· Ödeme tarihi,

· Toplam ödenen,

· Kredi Kart Numarası

· Gibi bilgilerinizi doldurunuz.

· Daha sonra son olarak, bu bölümlerin en alt kısmında yer alan ve sorgula yazan alana tıklayınız.

Bu aşamadan sonra, karşınıza Motorlu Taşıtlar Vergi miktarınız ile ilgili bir takım bilgiler gelecektir.Böylece, Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama işlemlerinizi tamamlamış ve bu konu hakkında bilgi almış olursunuz. Üstelik, biraz önce anlatmış olduğumuz aşamaların devamında, eğer isterseniz, Motorlu Taşıtlar Verginizi, yine internet yolu ile ödeyebilirsiniz.