Gündem Giresun Belediye Meclisi'nde ‘Sezen Aksu Sokağı’ önerisine ret

Giresun Belediye Meclisi'nde ‘Sezen Aksu Sokağı’ önerisine ret

05.10.2010 - 17:27 | Son Güncellenme:

.

Giresun Belediye Meclisinde ‘Sezen Aksu Sokağı’ önerisine ret

GİRESUN Belediye Meclisi'nde, AK Parti grubunun Sezen Aksu’nun adının bir sokağa verilmesi önerisi oy çokluğu ile reddedildi.

Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu başkanlığındaki Belediye Meclisi gündem maddelerini görüşmek için toplandı. Meclis önce AK Parti grubu tarafından Sezen Aksu’nun adının bir sokağa verilmesi hakkındaki önergesini görüştü. AK Parti’li Sabri Öztürk tarafından verilen önergede, “Ülkemizin yetiştirdiği değerli sanatçılarımızdan Sezen Aksu, son günlerde açıkladığı düşüncesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmış, adının bulunduğu sokaktaki tabelası indirilmiştir. Giresun’un kültür ve sanata verdiği değeri ortaya çıkarmak için bu değerli müzisyenimizin isminin bir sokağa verilmesini talep ediyoruz” denildi.

Önerge ile ilgili görüşünü açıklayan Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, Sezen Aksu’nun ülkenin önemli sanatçılarından birisi olduğunu ancak Giresun için fazla bir şey ifade etmediğini kaydederek, “Aksu gibi ülkemizin birçok değerli sanatçısı var. Ancak bundan ziyade Giresun’un yetiştirdiği sanatçılara sahip çıkmalıyız. Sokağa ismini verdiklerimizin hep bu şehirden olması daha olumlu bir çalışma olacaktır” dedi. Aksu ayrıca konuyu bir seçim süresinde gelişen olaylarla değerlendirmenin yanlış olacağını da dile getirerek, “Bizim kendi değerlerimiz olan Can Yücel, İdil Biret, Aziz Nesin var. Ayrıca görüşünü açıkladığı için gazeteden atılanlar var. Bekir Coşkun mesela. Bir çok kişi ekmeğinden oldu” diye görüş belirtti.

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan önerge oy çokluğu ile reddedildi. Meclis diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.