Gündem ‘Gitme’ dedim ‘vatan aşkı’ dedi

‘Gitme’ dedim ‘vatan aşkı’ dedi

04.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova’da şehit düşen polis ve askerler son yolculuklarına uğurlanırken, yine yürek dağlayan sahneler yaşandı

‘Gitme’ dedim  ‘vatan aşkı’ dedi

Mardin’in Nusaybin İlçesi’ndeki operasyonda önceki gün şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya, uzman çavuşlar Bekir Kelleci, Mehmet Polat, Aycan Özdil ve İbrahim Akdemir ile Özel Harekat polisi İsrafil Kargı için Mardin’de 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda tören düzenlendi. Uğurlamada şehitlerin yakınları ağıt yakıp tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.
- Diyarbakırlı olan şehit uzman çavuş İbrahim Akdemir’in kızı Melek tabuta sarılarak “Annem senden bana emanet. Emanetine çok iyi bakacağım” dedi. Şehidin annesi ise “Aslan yürekli oğlum. Şehit kokulu oğlum. Bizden Peygambere selam söyleyin” diyerek ağıt yaktı.
Şehit Akdemir’in eşi Seval Akdemir de kendisine şehidin emaneti olan çocukları Hüseyin Mert, Yiğit Can ve Melek’e gözü gibi bakacağını söyledi. Seval Akdemir, “Ben ona gitme dedim. O, ‘Olmaz, bu vatan aşkı, bu sevda başka. Bu alnıma yazıldıysa yaşayacaksın. Kaderimi değiştiremezsin.’ dedi. Kurban olayım sana İbrahim” dedi. Törenin ardından şehidin cenazesi helikopterle Diyarbakır’ın Bismil ilçesine gönderildi. Türkmenhacı Cemevinde düzenlenen töreninin ardından Akdemir’in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
Balıkesir’in iki şehidi
- Balıkesirli şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in Edremit ilçesinde yaşayan ailesine acı haber önceki akşam verildi. Şehit Aycan Özdil’in geçen hafta operasyonlarda şehit olan arkadaşları için sosyal paylaşım sitesinde, “Daha 22 yaşımdayım çok gencim her şeyi kaldıracak gücümün olduğuna inanıyorum, ama artık bir şehit daha vermeye inanın bünyem kaldırmayacak” paylaşımında bulunduğu görüldü.
- Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya’nın (25) cenazesi memleketi Balıkesir’in Altıeylül ilçesine bağlı Kuyualan Mahallesi’ndeki babaevinin önüne getirildi. Annesi Ayşe, babası Fikri ve eşi Ece Kaya gözyaşı döktü. Geçen eylül ayında dünya evine giren şehidin cenazesi Kuyualan Mezarlığı’nda toprağa verildi.
- Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat’ın, Kayseri’nin Danışmedgazi Mahallesi’nde oturan ailesi şehadet haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan şehit Mehmet Polat’ın, cenazesi bugün toprağa verilecek.
- İsrafil Kargı’nın cenazesi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine getirildi. Tabuta sarılan şehit annesi Ayişe, eşi Gamze ve kardeşleri ile yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Kargı, namazın ardından tekbirler eşliğinde Gariplik Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Gitme’ dedim  ‘vatan aşkı’ dedi

Haberin Devamı

Koltuk değneğiyle namaz
Şehit Uzman Çavuş Kelleci’nin naaşı Giresun’un Eynesil ilçesi Gümüşçay mahallesindeki baba evine getirildi. Merkez Eski Camii’ndeki tören sırasında sinir krizi geçiren anne Günay Kelleci’ye 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze namazı için koltuk değnekleriyle saf tutan baba Ali Kelleci’ye, törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bir süre destek oldu. Şehit Uzman Çavuş Bekir Kelleci’nin kardeşi Murat Kelleci’nin de Fatsa’da askerlik görevini yaptığı ve uzman çavuşluk sınavını kazandığı öğrenildi.

‘Gitme’ dedim  ‘vatan aşkı’ dedi

Komiserden şehit eşine son veda
- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Komiser Yardımcısı Mustafa Sezgin’in (40) naaşı dün Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınarak, Hunat Camisi’ne getirildi. Cenaze namazına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Mustafa Sezgin’in eşi Komiser Bedia Sezgin, çocukları, annesi Elif Sezgin ile yakınları da cami avlusunda gözyaşları içerisinde son görevlerini yerine getirdi. Şehidin cenazesi Tomarza ilçesine bağlı Karapınar mahallesi mezarlığında toprağa verildi.
- Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı için dün Şırnak Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehit Saygı’nın eşi Fadime Saygı ve oğlu Mehmet Talha Saygı tören boyunca gözyaşı döktü.
Sık sık oğlunun elini tutarak teselli etmeye çalışan anne Fadime Saygı, metanetini korumaya çalıştı. Uçakla Amasya Merzifon Havaalanı’na, buradan da konvoy eşliğinde Çorum’un Uğurludağ ilçesine getirilen şehid için baba evinde helallik alındı. Şehidin babası Bekir, annesi Fadime, kardeşleri ile eşi Elif ve oğlu Mehmet Talha Saygı, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi ilçe mezarlığına defnedildi.