Gündem ‘Gizem’i Kürt Kerim’in adamları öldürdü’

‘Gizem’i Kürt Kerim’in adamları öldürdü’

18.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da, akrabası olan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz, güvenlik gerekçesiyle davanın alındığı Manisa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

‘Gizem’i Kürt  Kerim’in  adamları  öldürdü’

Duruşmada verdiği ifadede, daha önce verdiği ifadelerini kabul etmeyen Süleyman Akdeniz, cinayeti ’Kürt Kerim’ olarak bilinen çete liderinin adamlarının işlediğini kendisinin sadece Gizem’i onlara götürdüğünü öne sürdü.
Mahkeme başkanı Süleyman Akdeniz’in cezaevi savcısına verdiği 9 sayfalık ifadesini okudu. Akdeniz’in ifadesinde şunlar yer aldı:
“Kürt Kerim’in adamı olduğunu bildiğim ’Metin’ isimli kişi, Gizem’in babası Mustafa Akdeniz ile aralarında alacak verecek meselesi olduğunu söyledi ve ‘Bize Gizem’i getir’ dedi. ’Neden benden istiyorsunuz?’ diye sorduğumda, ‘Sen kızı bize getireceksin suç da senin üzerine kalacak’ dediler. Kabul etmedim. Sonra arka tarafta beni yere yatırıp, yanıma ağzı yüzü kan içinde sarışın bir kadın getirdiler. Silahlarına susturucu takıp kadını gözlerimin önünde vurdular ve bana ’Dediğimizi yapmazsan, ‘Annenin, kardeşinin, babanın da sonu böyle olur’ dediler. Ben de kabul ettim. Gizem’i kaçırıp bunlara götürdüm. Gizem’i öldürüp yaktılar ve suçu üstlenmemi istediler. Aileme zarar vermesinler diye suçu üstlendim.” Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.