Gündem Gizli cennet Dalyan!

Gizli cennet Dalyan!

29.04.2018 - 16:25 | Son Güncellenme:

Rahat bir nefes almak için tatil yapmak denince akla gelecek bölgelerden biri de Ege Bölgesi’dir. Ege Bölgesi’nin vazgeçilmez şehirlerden biri de Muğla’dır. Muğla’da tercih edilen sakin ve sessiz doğa harikası ise Dalyan’dır. Dalyan’da güzel hafta sonları ve uzun tatiller geçirebilirsiniz.

Gizli cennet Dalyan

Dalyan hakkında genel bilgiler

Haberin Devamı

Dalyan, Ege ve Akdeniz’i birleştiren ortak nokta olarak bilinen bir mahalledir. Yeşilliklerle dolu bir doğa harikası olan Dalyan, doğa hareketleriyle şekillenmiş bir yerdir. Ayrıca Dalyan, İngiliz The Times gazetesi tarafından Avrupa’nın en iyi açık alanı olarak gösterilmiştir. Bu kadar güzel övgüler almış Dalyan, kalabalıktan uzak olmak isteyenler için harika bir seçenektir. Dalyan, Köyceğiz köyünü Akdeniz’e bağlayan en güzel doğal bağlantılardan biridir. Dalyan’a gittiğinizde birbirinden güzel hayvanları görmeniz mümkündür. Caretta carettalar, mavi yengeçler, çupralar, levreklerler ve kefallar Dalyan’da rastlamanız mümkün olan deniz canlılarıdır.

Dalyanlıların geçim kaynağı elbette balıkçılıktır. Dalyan var olduğundan bu yana orada yaşayanların ekonomik kaynaklarından en önemlisi balıkçılıktır. Ayrıca Dalyan’ın kanallarından Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi sayesinde doğal balık da üretiliyor. Dalyanlılar için balıkçılıktan sonra gelen geçim kaynağı da pamukçuluktur. Pamukçuluk, Dalyanlılar için 1980’li yıllarda önem kazanmaya başlamıştır. Pamukçuluk, o yıllardan günümüze kadar balıkçılıktan sonra ikinci geçim kaynağı olarak yapılmıştır. Oldukça doğal, el değmemiş ve sakin bir yer olan Dalyan, konumu nedeniyle pek fazla tercih edilmiyor. Tercih edilmemesinin sebebi, ana yola yaklaşık 12 km uzak olmasıdır.

Haberin Devamı

Dalyan’da gezilecek yerler

Dalyan’a gittiyseniz ve gezecekseniz İztuzu Plajı ve Kaunos Antik Kenti’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Buralara seyahate gittiğinizde kalmanız için bir sürü otel seçeneği mevcuttur. Oteller, şehre uzaklık ve yakınlık tercihlerinize göre değişiklik gösteriyor.

İztuzu Plajı, caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı bölge olmasıyla bilinir. Bu yüzden Kaplumbağa Plajı olarak da bilinir. İztuzu Plajı, tatlı ve tuzlu suların birleştiği bir noktadır. Bu sebeple epey ilgi çekici bir kumsaldır. Fakat plaj, özellikle mayıs-eylül ayları arasında caretta carettaların yumurtlama dönemi sebebiyle kullanıma kapalı tutulur.

Kaunos Antik Kenti, Dalyan’ın gezilecek güzel yerlerinden ikincisidir. Tarihi dokular görmek isterseniz mutlaka gitmelisiniz. Kaunos Antik Kenti’nin 2800 yıllık bir geçmişi vardır. Burayı tekne turları aracılığıyla da gezme şansınız vardır. Kaunos Antik Kenti’nde tiyatro, tapınak, kiliseler ve birçok tarihi miras görülmeye değerdir.