Gündem GİZLİ TANIĞIN İFADESİ BAŞKANI KIZDIRDI

GİZLİ TANIĞIN İFADESİ BAŞKANI KIZDIRDI

20.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Ecevit Navruz’ tarafından suça azmettirildiğini ileri süren gizli tanık, en son 2008’de görüştüğünü iddia ettiği Navruz diye 2007’de tutuklanan emekli Binbaşı Emek’i gösterdi

GİZLİ TANIĞIN İFADESİ BAŞKANI KIZDIRDI

65’i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası’nın Silviri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan 249. duruşmasında ifade veren gizli tanık Ayaklanma’ya emniyetteki ifadesi hatırlarak, bu ifadede bahsettiği ‘Ecevit’ isimli şahıs soruldu. Ayaklanma, “Ecevit Navruz isimli şahıs Gazi Mahallesi’nde oturuyordu. Bir gün bize hain bir teklifte bulundu. Yasadışı örgütlerin yapacağı bir yürüyüşte maske takarak, arka sokaklardan kalabalığa ateş etmemizi teklif etti. Ancak ben bu teklifi kabul etmedim” diye konuştu.
Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, gizli tanık Ayaklanmaya dava sanıklarından tanıdığı olup olmadığını sordu. Gizli tanık, emekli Binbaşı Fikret Emek için , “Evet Ecevit Navruz bu. Ecevit’e çok benziyor. Ama bıyığı saçı uzamış. Ben tanıdığımda bıyığı yoktu” dedi. Duruşma savcısı Pekgüzel, “Ecevit ile kaç yılına kadar görüştünüz?” diye sorması üzerine Gizli Tanık Ayaklanma, “Ecevit’le 2008 yılına kadar görüştük” dedi. Savcı Pekgüzel, “Gösterdiğiniz kişi 2007 yılında tutuklandı” dedi.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de, “Emin olmadığınızı şeyi söylemeyin. Mahkemeyi yanıltıcı beyanlarda bulunmayın” diyerek gizli tanığı uyardı. Gizli tanık Ayaklanma ise , “Sadece Ecevit’e çok benzettim affedersiniz” diye cevap verdi.