Gündem Göçük altındaki dört işçi kurtarıldı

Göçük altındaki dört işçi kurtarıldı

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Elazığ’ın Palu ilçesinde özel bir şirkete ait krom madeninde dün yerin 1400 metre altında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan dört madenciden biri kendi imkânları ile çıkarken, diğerleri ekiplerce kurtarıldı.

Göçük altındaki dört işçi kurtarıldı

Erzincan İliç’teki altın madeninde yaşanan toprak kaymasının ardından çalışmalar sürerken bir maden kazası da Elazığ’da yaşandı.

Haberin Devamı

Palu ve Alacakaya ilçelerinin sınırında bulunan Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeninde dün sabah 10.00 sıralarında 1400 metre derinlikte henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Göçük altında dört işçi kaldı. Bölgeye AFAD, jandarma, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bir işçi kendi imkânları ile madenden çıkarken üç işçi de 24 kişilik ekibin yürüttüğü çalışmalar sonucu göçük altından kurtarıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yaptığı açıklamada madenin Polay Madencilik’e ait olduğunu ve dört madencinin göçükten etkilendiğini belirtti. Açıklamada bir madencinin kendi imkânlarıyla göçükten çıktığı belirtilerek “Arama kurtarma ekipleri, diğer üç işçimizi de kurtarmıştır” ifadelerine yer verildi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da, adli ve idari tahkikat başlatıldığını ifade etti. DHA, İHA

Haberin Devamı

Biri maden sahibinin oğlu

Madenden kendisi çıkan işçi ile kurtarılan bir işçi ayakta tedavi edildi. Ahmet Çelik ile Zülfü Aydın ise Elazığ’a sevk edildi. Aydın’ın, ocağın sahibinin oğlu olduğu öğrenildi.

Aynı bölgede daha önce üç işçi hayatını kaybetti

Aynı köyde 2021’de bir maden ocağında iki işçi asansör olarak kullanılan vagondaki demirin kopması sonucu 25 metreden düşerek hayatını kaybetti. 2023’te de patlama göçük altında kalan bir işçi öldü.