Gündem Göğe bakma durağı Antalya

Göğe bakma durağı Antalya

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

TÜBİTAK’ın Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nin finali Antalya bugün başlıyor. Astronomi meraklıları 18-21 Ağustos’ta Saklıkent’te Türkiye’nin aktif haldeki en büyük gözlem evinde buluşacak...

Göğe bakma durağı Antalya

BEYZA COŞKUN Ankara - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde Anadolu’nun farklı şehirlerine yapılan ve her yaştan gökyüzü meraklısını bir araya getiren gözlem etkinlikleri Antalya’da sona eriyor. Bu yıl Diyarbakır, Van ve Erzurum’da düzenlenen gökyüzü gözlem etkinlikleri 18-21 Ağustos’ta Antalya’da düzenlenen son etkinlikle 2022 yılı için final yapacak.

Haberin Devamı

'ÇADIRINI AL, SEN DE GEL'

Bilim Teknik Dergisi tarafından ilk kez 1998 yılında Antalya Saklıkent’te düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği, bu yıl yine Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm bakanlıkları tarafından, Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla TÜBİTAK’ın koordinasyonunda gerçekleştirilecek.

Astronomi meraklıları, 2 bin 500 metre yükseklikteki Saklıkent’te Türkiye’nin gözle inceleme yapılabilen en büyük teleskopu ile uzmanlar eşliğinde gökyüzünü inceleme fırsatı bulacak. Açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yapacak.

ETKİNLİK 3 BİN 500

Haberin Devamı

Etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından 3 bin 500 kişi başvurdu. Başvuranlardan en küçüğü bir, en yaşlısı ise 72 olarak kayda geçti. Kepez Belediyesi’nin “Çadırını al sen de gel” sloganıyla davet ettiği etkinlik, ikinci gününden sonra halka açık olarak gerçekleştirilecek.