Gündem Gök Vatan’a ‘Siper’ koruması geliyor

Gök Vatan’a ‘Siper’ koruması geliyor

25.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye, Gök Vatan olarak ifade edilen hava sahasını savaş uçakları, balistik füzeler, seyir füzeleri, SİHA ve İHA sürüleri gibi hava tehditlerine karşı milli üretim Siper Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi ile koruyacak.

Gök Vatan’a ‘Siper’ koruması geliyor

AYDIN HASAN / Ankara - Türkiye, Rusya’dan alımın yanı sıra diğer yandan da milli uzun menzilli hava savunma sistemi programını yaşama geçirdi. Sistem; Aselsan, Tübitak Sage ve Roketsan tarafından geliştirildi. Projeye göre; HİSAR RF Füze sistemi baz alınarak geliştirilen Siper’in birden fazla versiyonu olması planlandı. Test aşamalarını tamamlayan Siper ürün 1, 2024’te envantere girecek. Aselsan’dan yapılan paylaşımda; şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

‘CANSİPERANE ÇALIŞMAYA DEVAM’

“Gök vatanın koruyucusu Siper envantere giriyor. Milli Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER Ürün-1, envantere girmeye hazırlanıyor. Ülkemizin katmanlı hava savunma ihtiyacı için büyük önem taşıyan ve stratejik tesislerin taarruzlara karşı korunması amacıyla geliştirilen SİPER; uzun menzilde hava savunmasına imkân verecek. Semaların güvenliği için canSİPERane çalışmaya devam.”

‘SİPER ÜRÜN 2’ SIRADA

Siper Ürün 1’in envantere girmesinin ardından sırada Ürün 2 yer alacak. Test çalışmaları süren Siper Ürün 2, menzil ve irtifa olarak daha ileri seviyede olacak.