Gündem Cumhuriyet Bayramı doodle oldu! Google, 29 Ekim Cumhuriyet'in 98. yılını unutmadı!

Cumhuriyet Bayramı doodle oldu! Google, 29 Ekim Cumhuriyet'in 98. yılını unutmadı!

29.10.2021 - 09:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti, resmen 29 Ekim'de kuruldu. Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim'i de Milli bayram olarak milletine armağan etmiştir. Cumhuriyetin 98. yılı Google tarafından da unutulmadı ve doodle ile kutladı! İşte, 29 Ekim doodle'ı...

Cumhuriyet Bayramı doodle oldu Google, 29 Ekim Cumhuriyetin 98. yılını unutmadı

Dev arama motoru Google, Cumhuriyet'in 98. yaşını özel bir doodle ile kutluyor. Kullanıcılarını Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı doodle ile karşılıyor. 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet, ülkemizde her 29 Ekim'de bayram olarak kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hakkında...

Haberin Devamı

Dünyanın en popüler arama motoru Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı doodle ile karşıladı. 'Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!' açılışı ile kullanıcılarını karşıladı.

Cumhuriyet Bayramı doodle oldu Google, 29 Ekim Cumhuriyetin 98. yılını unutmadı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÖNEMİ

Cumhuriyet milletin egemenliği kendi elinde bulundurduğu ve bunu belirli süreçler için seçtiği ve milletvekilleri aracılığı ile kullandığı yönetim biçimidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde kutlanan milli bayramlardan biridir. Türkiye Cumhuriyetinin resmen kurulduğu tarih 29 Ekim olmaktadır. Ulu Önder Atatürk diğer milli bayramlarda olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da gelecek nesillere miras olarak bırakmıştır.

29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan anayasa değişikliği ile birlikte Türkiye'nin yönetim biçimi de Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim gününü her yıl Cumhuriyet Bayramı olarak kutluyoruz.

Yazarlar