Gündem ‘Görev gereği görüştüm’

‘Görev gereği görüştüm’

11.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, savcılık ifadesinde “İsmi geçen kişilerle görevi nedeniyle irtibat kurduğunu” söyledi.

‘Görev gereği görüştüm’

Konsolosluğun tahsis ettiği telefon hattını kullandığını, adına kayıtlı herhangi bir hattın olmadığını ifade eden Topuz, Zekeriya Öz ile İstanbul Adliyesi’nde iki defa görüştüğünü, ilk görüşmenin 2013’te Amerika’dan gelen bir heyetle yaptıkları ziyaret olduğunu anlattı. İkinci görüşmenin Öz’ün makamında Mali Şube ile yürüttülen bir başka dosyayla ilgili olduğunu belirten Topuz, Yakub Saygılı’yı da Mali Şube’de görev yaptığı dönemde birçok kez ziyaret ettiğini kaydetti. Topuz, darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Albay Gürcan Sercan ve eski Yarbay Oktay Akkaya ile de iş gereği tanıştığını öne sürdü.
‘Gülen ile görüşmedim’
Topuz, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile hiçbir irtibatının olmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine hiçbir yasa dışı işe girişmediğini öne sürdü.

Haberin Devamı