Gündem ‘Görüşme teklifi yok’

‘Görüşme teklifi yok’

12.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, “Başbakan Erdoğan, Gezi eylemcilerinden bir grupla Çarşamba günü görüşecek” açıklamasının ardından heyette yer alacağı öne sürülen isimler kendilerine ‘resmi bir teklif gelmediğini’ söyledi.

‘Görüşme teklifi yok’

Mimar Korhan Gümüş, akademisyen Betül Tanbay, mimar Mücella Yapıcı, gazeteci Oral Çalışlar, işadamı Osman Kavala, tiyatrocu Ahmet Mümtaz Taylan, gazeteci Hayko Bağdat ile Greenpeace ve Helsinki Yurttaşlar Derneği temsilcilerinin Başbakan Erdoğan’la görüşeceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Gümüş, Tanbay, Yapıcı, Bağdat ve Çalışlar kendilerine resmi bir teklif gelmediğini söyledi.
Gazeteci Hayko Bağdat, polisin Taksim Meydanı’na girmesinin ardından direnişleri sakinleştirmek için polis aracından anons yaptı. Eleştirilere maruz kalan Bağdat, “Megafon yeterli olmayınca, polisin mikrofonu ile anons yaptım. Bu sırada ben ses aracını kullanmanın kitle üzerindeki moral bozukluğu yaratacağını can havliyle öngöremedim. Bunun için üzgünüm. Fakat bunun ardından polis ajanı olduğum iddialarına kadar çok fazla tepki aldım. O müzakereler esnasında tek başıma değildim. Taksim Dayanışması’ndan arkadaşlar vardı. O korkunç müdahale esnasında kitlenin ölüm riskine karşı hareket ettik” dedi.

Haberin Devamı

Çarşı, Arınç’ı yalanladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Gezi Parkı’ndaki eylemlerden çekiliyorlar” dediği Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı, açıklama yaparak bu iddiayı yalanladı. Çarşı’nın açıklamasında, “Gezi Parkı direnişinden geri çekildiğimiz yönündeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Tarafları karşılıklı empati, sağduyu ve diyaloğa davet ediyor, bu kaosun karşılıklı anlayışla çözülmesinden taraf olduğumuzu, olayların halkımız açısından en iyi şekilde neticelenmesinden yana olduğumuzu beyan ediyoruz” denildi.