Gündem Gözde karne hediyesi astronot kostümü

Gözde karne hediyesi astronot kostümü

21.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk astronotunun uzaya gitmesinin ardından uzaya ilgi arttı. Bu durum, e-ticaret alışverişlerine de yansıdı. Özellikle son bir haftada astronot kostümü, tişörtleri, uzay macerası kitapları başta olmak üzere uzay temalı ürünler yoğun ilgi görmeye başladı.

Gözde karne hediyesi astronot kostümü

MELTEM GÜNEŞ Ankara - Bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan, PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, yarıyıl tatilinin de başlamasıyla birlikte aileler tarafından çocukları için yapılan alışverişlerin artış gösterdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Çevikoğlu “Daha önce yarıyıl tatillerinde daha çok oyun konsolları, cep telefonları, atariler, kutu oyunları alındığını gözlemlerken bu kez alışverişlerde uzay temasının ön sıraya çıktığını gözlemledik. Son bir haftadır özellikle astronot kostümleri ve tişörtleri ile uzaylı kostüm ve maskelerine yönelik yoğun bir ilgi bulunuyor. Yarıyıl tatilinin de başlaması ile birlikte aileler çocuklarına uzay temalı ne varsa; kitap, poster, kostüm, telefon kabı, biblo, kupa almaya başladı. Yapılan alışverişler de gösteriyor ki Teknofest gençliği uzayı şimdiden çok sevdi” dedi. 

KİTAPLARA İLGİ VAR 

Çevikoğlu, e-ticaret platformlarında astronot kostümlerinin 500 TL’den 1500 TL’ye kadar bulunduğunu ifade etti. Uzaya ilişkin bilgilendirici çocuk kitaplarının da yoğun ilgi gördüğünü aktaran Çevikoğlu, öğrencilerin özellikle bu kitaplarla yaratıcılığının da arttığını söyledi.