Gündem ‘Grevde görüntülendi, işten çıkarıldı’ iddiası

‘Grevde görüntülendi, işten çıkarıldı’ iddiası

19.06.2008 - 01:27 | Son Güncellenme:

Tuzla Tersaneler Bölgesi’ndeki ölümleri protesto etmek için düzenlenen greve katılan Niyazi Tepeli adlı kaynak ustasının, grevden sonra çalıştığı Umut Gemi AŞ tarafından işten çıkarıldığı öne sürüldü.

‘Grevde görüntülendi, işten çıkarıldı’ iddiası

İddiaya göre Tuzla tersanelerinde taşeron olarak çalışan Umut Gemi adlı firmanın personeli olan Tepeli, grevin ertesi günü işbaşı yaptı ancak akşam saatlerinde iş akdinin feshedildiği haberi geldi.
CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla’ya ait olduğu belirtilen firmaya bir ay önce giren Tepeli şunları söyledi:
“Hasan Uzunyayla bana durumdan haberinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine kardeşini aradım. Kendisi bana ‘Sen daha önce bir yıl burada çalışmış sonra çıkarılmışsın. Biz seni işe yanlışlıkla almışız’ dedi. Çok komik bir gerekçe sundular. Sektörde böyle bir şey söz konusu bile değil.”
CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla ise “Bizim firmamızda 250 insan çalışıyor. Bu arkadaşın işten çıkarılmasının eyleme katılmasıyla alakası yok. Bizde işe başlayalı 1 ay bile olmadı. Deneme süresinde uygunsuz hareketlerinden dolayı çıkarılmıştır. O gün çok sayıda işçi eyleme katıldı. Eyleme katılan çok sayıda kişi vardı. Sadece bu arkadaş mı seçildi de eyleme katıldığı için işten çıkarıldı” dedi.
DİSK’e bağlı Liman, Tersane, Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) da, Tepeli’nin çalıştığı tersane önünde dün bir basın açıklaması yaparak, üyelerinin gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmasını protesto etti.

Haberin Devamı

‘Grevde görüntülendi, işten çıkarıldı’ iddiası