Gündem Gül: Bizim gurur kaynağımızsınız

Gül: Bizim gurur kaynağımızsınız

15.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin ilk yüz nakli operasyonunu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Yard. Doç. Dr. Özlenen Özkan’ı kabul etti

Gül: Bizim gurur kaynağımızsınız

Özkan çifti, Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabule Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. İsrafil Kurtcephe ile geldi. Rektör Kurtcephe’nin, Özkan’ın yüz nakli operasyonunu eşi Özlenen Özkan ile birlikte yaptığını belirtmesi üzerine Gül, ”Televizyonlardan sizi iyice tanıdık. Basın toplantılarınızı takip ettim, haberleri okudum” dedi.başarılı nakil operasyonu dolayısıyla kutlayan Gül, ”Sizin başarınız bizim için de büyük gurur kaynağı oldu” diye konuştu.
Ömer Özkan, Gül’ün sorusu üzerine nakil yapılan Uğur Acar’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Özkan da, Gül’ün kendilerini 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ağırladığını ve çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül’ün, yüz nakli haberini aldığında duyduğu mutluluğu kendileriyle paylaştığını aktaran Özkan, bundan sonraki çalışmaları konusunda da Gül’ün her türlü desteği vereceğini, kendisine düşen ne görev varsa yapacağını belirttiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Erdoğan: Karne puanımız yükseldi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sitesinde yer alan açıklamayı Tıp Bayramı’nı kutladı. Başbakan Erdoğan, Edirne’den Hakkari’ye kadar bütün illerde yaptıkları yatırımlarla sağlık alanında yeni bir dönem başlattıklarını belirterek, ”Hükümetimiz, dünya sağlık kuruluşları nezdinde ülkemizin karnesini yükseltmiş durumdadır” dedi.