Gündem Güler’den ‘bedel’ yanıtı

Güler’den ‘bedel’ yanıtı

15.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bakanlığının 2024 yılı bütçe teklifinin kabul edildiği Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerde, yaptığı sunumun ardından milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt verdi.

Güler’den ‘bedel’ yanıtı

AYDIN HASAN Ankara  - Güler, “Türkiye, Suriye’ye girdikten sonra çok büyük bedeller ödedik” eleştirileri üzerine şu ifadeleri kullandı: “Unutuyoruz, çabuk unutuyoruz. Evet, Türkiye bedel ödedi ama Suriye’ye girmeden önce ödedi. Bakın, 2013 yılında Reyhanlı’da 50 şehit, Temmuz 2015’te Ankara’da 34 şehit, Haziran 2016’da İstanbul’da 45 şehit, Gaziantep’te 59 şehit, Kilis’te 28 roketatar, 22 şehit; toplam 600 şehit vermişiz.” 

Haberin Devamı

“Makine ve Kimya Endüstrisi’nde Teftiş kurulu neden kaldırıldı?” sorusunu yanıtlarken, bunun yerine “iç denetim direktörlüğü kurulduğunu” kaydeden Bakan Güler, MKE AŞ’nin Sayıştay, Millî Savunma Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve bağımsız denetim kurumlarınca denetlendiğini de hatırlattı. 

Şehit ailesine taziye

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve TSK Komuta Kademesi ile birlikte Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’in Ankara’daki ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.