Gündem Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (10-16 Ocak 2021)

Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (10-16 Ocak 2021)

14.01.2022 - 17:37 | Son Güncellenme:

10-16 Ocak 2021 haftasında neler yaşandı? Gündemdeki son gelişmeleri kaçırdıysanız Milliyet.com.tr editörlerinin derlediği Haftayı Kaçırma bültenine bir göz atın...

Haftayı Kaçırma Bülteni 10 - 16 Ocak 2021 haftasında yine Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri kaçıran okurlarımız için hazırlandı.

Haberin Devamı

Bu haftanın dikkat çeken konularından bazıları şöyle:

- Uzmanlar son depremin ardından bir bölgeye dikkat çekti. Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak'ta Alanya açıklarında yaşanan depremin, 6.4 büyüklüğündeki son depremle bağlantılı olabileceğini belirtti. Milliyet.com.tr’ye konuşan Prof. Dr. Ahmet Ercan ise gerilimin arttığı bölgeye dikkat çekti. Prof. Dr. Ercan, "Bundan sonra deprem olur mu diye soracak olursak elbette bu sorunun cevabı evet olacaktır. Artçı depremlerin büyüklüğü 5.3 ila 5.4’e kadar varabilir. Bunu 2 ay içinde göreceğiz" dedi.

- Rusya ve ABD arasındaki Ukrayna gerilimi tırmanıyor. Washington ve Moskova arasında hafta başında yüz yüze başlayan diplomasi turu NATO-Rusya buluşmasıyla sürdü, ipler kopma noktasına gelirken taraflardan sert açıklamalar peş peşe geldi. İlişkilerin daha da kötüleşmesinin Avrupa'nın güvenliği açısından önceden kestirilemeyecek sonuçları olacağını vurgulayan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, "Şimdiye kadar hiç bu kadar dürüstçe ve keskin bir tartışma yürüttüğümüzü hatırlamıyorum" dedi. Toplantıda ABD'yi temsil eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman da, Kremlin'i net şekilde uyararak "Rusya ya diplomasiyi seçecek ya Batı'yla karşı karşıya gelecek. ABD ve NATO her ihtimale hazırlıklıdır. Ukrayna'nın askeri ittifaka üyeliğinin veto edilmesini asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

- İkinci el otomobil piyasasında son zamanlarda artan dolandırıcılık haberleri dikkatleri bu alana çekti. Tercihlerin ikinci ele yöneldiği bugünlerde, fırsatçılar da iş başında! Sektör temsilcileri ve uzmanlar, risklere karşı çarpıcı uyarılarda bulunarak, eksperleri işaret etti. Milliyet.com.tr’ye konuşan Ankara Oto Galericileri Derneği ve Ankara Oto Galericileri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hamza Avcı, "Aracının 150 bin km'de ve komple tüm bakımını yaptığını iddia eden biri geliyor ancak söylediği gibi olmadığını motoruna baktığımda anlayabiliyorum. 'Arabada değişme yok' deniyor, değişen parça çıkıyor. Hatta önden kazalı bir aracın, arkadan kazalı bir araçla kesilip birleştirildiğine bile şahit olabiliyoruz. İşte bu ve bunun gibi tüm sorunların önüne geçmek için kapsamlı bir ekspertiz taramasının yapılması gerekiyor" dedi. Ekspertiz raporlarının imzalı alınması gerektiğine dikkat çeken Tüketici Koruma Derneği Başkanı Aziz Koçal ise Eksperlerin mutlaka yaptıkları işlemde sorumluluğu olması gerekiyor. Örneğin kilometre değişmemiş veya parça değişimi yoktur diye bir rapor veriyorsa, burada eksperin sorumlu olması gerekiyor" dedi.

- İngiliz gazeteleri ülke siyasetindeki çarpıcı gelişmelere geniş yer ayırdı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün Avam Kamarası'ndaki konuşmasında, 20 Mayıs 2020'de ülkesinde koronavirüs kısıtlamaları sürerken, Başbakanlık Konutu'nun bahçesinde düzenlenen içkili bir partiye katıldığını itiraf etti ve özür diledi. Johnson'a istifa etmesi yönünde baskılar artıyor. İngiliz basını, Başbakan Boris Johnson'ı zor günlerin beklediği görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

Gündem başlıkları ve haftanın etkinliklerinin tamamı her hafta Cuma günü YouTube kanalımızda yayında!