Gündem Güngör katili açıklasın

Güngör katili açıklasın

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Necdet Güçlü’nün eşi Hatice Güçlü "Katil ben değilim ama kim olduğunu biliyorum" diyen Ali Güngör’e böyle seslendi

Güngör katili açıklasın

Güngör katili açıklasın

Necdet Güçlü’nün eşi Hatice Güçlü "Katil ben değilim ama kim olduğunu biliyorum" diyen Ali Güngör’e böyle seslendi

EZELHAN ÜSTÜNKAYA Ankara

Ülkücülerin 30 yıl önce öldürdüğü Asteğmen Dr. Necdet Güçlü’nün eşi Hatice Güçlü, adı failler arasında geçen MHP İçel Milletvekili Ali Güngör’ü "Katilin kim olduğunu" açıklamaya çağırdı. Başbakan Bülent Ecevit’i "hainleri affetmekle" suçlamasına karşın 1974’teki aftan yararlandığı ortaya çıkan Güngör’ün "Katil ben değilim ama kim olduğunu biliyorum" açıklaması yeni bir tartışma başlattı. Hatice Güçlü, katilin kim olduğunu Meclis’in bulması gerektiğini söyleyerek, Güngör’ün de bildiklerini açıklamasını istedi.
Güçlü, "Cinayete karışan İbrahim Doğan, şimdi TBMM’de doktor olarak çalışıyor. İbrahim Doğan’ı vicdanına terk ettim. O zamanlar gazetelere ‘Ömür boyu vicdan azabı çekeceğim’ diye demeç vermişti" dedi. Uğur Mumcu’nun yazılarında cinayetin üzerine gittiğini de belirten Güçlü, yazıların tekrar dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Mumcu neler yazmıştı?
İşte Mumcu’nun dikkat çektikleri:
1970 yılında Dr. Necdet Güçlü o zamanki Ülkü Ocakları Genel Başkanı İbrahim Doğan ve sonradan MHP Gençlik Kolları Başkanlığı’na getirilen Ali Güngör tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.
Bu iki ülkücü eylemcinin cinayette kullandıkları 6815286 No’lu tabanca ve mermilerin sahibi jandarma teğmeni Fehmi Altınbilek, 6815248 No’lu tabancanın sahibi jandarma teğmeni Mustafa İlerisoy’du.
Silahlarla ilgili soruşturma açılmadığına göre silahlar Yüzbaşı Altınbilek ve İlerisoy tarafından Ülkü Ocakları genel başkanına verilmiştir. Acaba "kontrgerilla" adlı gizli örgüt ile Ülkü Ocakları arasında bir ilişki söz konusu mudur?"



GÜNCEL