Gündem Hacettepe Doku Nakli Merkezi ruhsatının iptali durduruldu

Hacettepe Doku Nakli Merkezi ruhsatının iptali durduruldu

16.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Feridun Cahit Tanyel, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin, merkezin ruhsat ve faaliyet izni ile mesul müdürlük belgelerinin iptaline ilişkin Sağlık Bakanlığı işlemleri hakkında yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini bildirdi

Hacettepe Doku Nakli Merkezi ruhsatının iptali durduruldu

‘Hata ya da kusur yok’
Çift kol ve bacak nakli yapılan Şevket Çavdar’ın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmesinin ardından Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu’ndan sert kararlar çıkmıştı. Komisyon, Hacettepe Üniversitesi’nin kompozit doku nakli merkezi ruhsatını iptal etmişti. Tanyel dün yaptığı yazılı açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen kompozit doku nakillerinde ameliyat ekibinin ve sorumlu hekimlerin hiçbir mesleki kusur ya da hataları bulunmadığını belirtti.

Şevket Çavdar olayı
Çift kol ve bacak nakli yapılan Şevket Çavdar’ın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmesinin ardından Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu’ndan sert kararlar çıkmıştı. Komisyon, Hacettepe Üniversitesi’nin kompozit doku nakli merkezi ruhsatını iptal etmişti.