Gündem Hacı İnan serbest bırakıldı

Hacı İnan serbest bırakıldı

18.10.2011 - 10:58 | Son Güncellenme:

.

Hacı İnan serbest bırakıldı

EDİRNE F Tipi Kapalı Cezaevin’den tahliye edildikten sonra askerliğini yapmadığı gerekçesi ile jandarma tarafından alıkonan Hizbullah Davası sanığı Hacı İnan, sağlık işlemlerini tamamlaması için sabaha karşı serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102’nci maddesinin yürürlülüğe girmesinin ardından tahliye edilen ancak ‘Hizbullah Operasyonu’ kapsamında tekrar tutuklanan Hizbullah’ın askeri kanat sorumlusu Hacı İnan ile birlikte örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Mehmet Bahattin Temel ve Fikret Gültekin, Sait Şahin, Mehmet Şefik Temel, Mehmet Eşin İstanbul 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmanın ardından dün tahliye edildi. Duruşmanın ardından 6 tutuklu, gece saat 24.00’da tahliye işlemleri için tutuklu bulundukları Edirne F Tipi Cezaevi’ne getirildi. Tahliye işlemleri sürerken, sanıkların yakınları yaklaşık 50 araçla birlikte cezaevi önüne geldi. İlk olarak asker kaçağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Hacı İnan, jandarma aracıyla cezaevinden çıktı ve Edirne Askerlik Şubesi’ne teslim edildi.

Haberin Devamı

Ardından diğer 5 tutuklu, kendilerini karşılamaya gelenlere ait cezaevi bahçesine giren bir minibüs ile dışarıya çıkartılarak özgürlüğüne kavuştu. Daha önce Diyarbakır’daki tahliye işlemleri sırasında yaşanan coşkulu karşılamanın yerine, Edirne’de sessiz ve sakin bir karşılama yapıldı. Tahliye edilenlerden birinin yakını minibisün içinde buluna tahliye edilenlerin gazeteciler tarafndın görüntülenmesini engellemek için aracın camlarını vücudu ile kapatmaya çalıştı. Tahliye edilenlerin karşılamaya gelen yakınları sevinçlerini sadece kısa süreli klakson çalarak kutladı. Tahliye olanlar 50 araçlık konvoyla Edirne’den ayrıldı.

HACI İNAN SERBEST BIRAKILDI

Asker kaçağı olduğu gerekçesiyle Edirne Askerlik Şubesi’ne teslim edilen 52 yaşındaki Hacı İnan, sabaha karşı, askerlik ile ilgili sağlık işlemlerini kendisinin yaptırması için serbest bırakıldı ve Edirne’den ayrıldı.