Gündem Hain saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Hain saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

21.08.2016 - 13:15 | Son Güncellenme:

Gaziantep'te dün gece kına gecesinin yapıldığı sokağa terör örgütünün düzenlediği canlı bomba saldırısında çoğu çocuk ve kadın 51 kişinin yaşamını yitirdi. Eğlencenin devam ettiği saat 22.40 sıralarında meydana gelen şiddetli patlamada ölenlerin kimlikleri  belli oldu. Yaşamını yitirenlerden 44'ünün cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Hayatını kaybedenler için hazırlanan mezarların çekilen fotoğrafı günün en acı karesi olarak yüreklere kazındı. Cenaze namazı sırasında olayları provoke etmek isteyen bir grup gerginliğe neden oldu. Olaylara bölgede bulunan polis ekipleri, müdahale etti.

Hain saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarından yüzlerce kişi, sabahın ilk saatlerinden itibaren cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumu morgu önünde beklemeye başladı. Kimlik tespiti ve teşhisi tamamlanan cenazeler, yer olmadığı için hastane morglarına götürülürken, yetkililerin görüşmeleri sonucunda saldırıda yaşamını yitirenlerin cenazelerinin yan yana toprağa verilebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı morg önünde HDP'liler tarafından da kriz masası kuruldu. Yakınlarına ulaşamayanlar, masadaki görevlilere isimlerini yazdırarak yakınlarının hangi morgda olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Otopsi merkezi önüne gelerek yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, "Bu saldırı sadece birimize, sadece bir gencimize, sadece bir ailemize yapılmış bir saldırı değil. Bu saldırı bütün Kürt halkına yapılmıştır, o düğün Kürtlerin düğünü olduğu için saldırıya uğramıştır" dedi. Toğrul, ölenlerin yakınlarına cenazeleri Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa vermeyi teklif ederek, "Biz hepimiz biriz bu sebeple bütün ailelere teklifim toplu cenaze töreni düzenlenmesi. Eğer cenazelerimizin otopsileri yetişirse bütün halkımızı öğle namazında tören için Yeşilkent Mezarlığı'na davet ediyorum" diye konuştu. HDP Gaziantep İl Başkanı Erkan Şahin de ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu belirterek, "2 yaşında var, 17 yaşında da var daha çok çocukları öldürdü. Yaşamını yitirenler için tam bir sayı biz de veremiyoruz. Olay yerine gittiğimizde çok kötü bir tabloyla karşılaştık. Savaş alanı gibiydi kan ve barut kokusu çok etkiliyordu insanı" dedi.

Haberin Devamı

İSİMLER BELLİ OLDU

ÖLENLERİN 29’U ÇOCUK

Gaziantep’te kına gecesine düzenlenen ’canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 51 kişiden 44’ünün kimlik tespiti yapılıp defnedilirken, 7 kişinin ise otopsi ve kimlik tespiti işlemleri devam ediyor.

Ölenlerden kimlikleri belirlenen 44 kişiden 29’ununun yaşı 18’den küçük. Bunlardan 31’i erkek, 13’ü kadın. Saldırıda yaşamını yitirenlerden 44’ünün isimleri şöyle:

Şükran Akdoğan (17), İsmail Alpaslan (14), Süheyla Yağız (32), Mehmet Nazım Akdoğan (13), Ali Özcan (26), Serhat Eryılmaz (13), Büşra İlter (9), Muhammet Alpaslan (11), Muhyettin Akdoğan (26), Doğan Özcan (22), Nergiz Özcan (10), Kerem Özer (12), Orhan Yavuz (13), Aliye Yağız (30), Ali Toraman (11), Bünyamin Akdoğan (11), Mehmet Ali Taş (23), Abdulalim Çelikten (14), Metin Caner (16), Mürvet Ayhan (28), Vesile Uluhatun (38), Şükran Ayhan (11), Semanur Özer (14), Mehmet Urtekin (14), Mizgin Gürbüz (14), Murat Kalay (14), Kamile Ayhan (35), Emine Nisa Gören (9), Salih İlter (15), Saliha Akdoğan (21), Gurbet Akcan (4), Muhammet Yağız (4), Devran Eryılmaz (12), İbrahim Urtekin (16), Osman Toroman (21), Ahmet Urtekin (22), Kamil Akdoğan (23), Hasan Akdoğan (11), Öbeyit Akdoğan (28), Sinan Urtekin (14), Süleyman Durak (22), Hakkı Okur (14), Fatma Zehra Abdullah (11) ve Suriyeli Hüsam Cuma (7).

Haberin Devamı

44 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düğündeki terör saldırısında yaşamını yitiren 50 kişiden 37'sinin cenazesi toprağa verildi. Adli Tıp Kurumunda otopsi işlemi tamamlananların cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Yeşilkent Mezarlığı Camisine getirilen cenazeler için helallik alındı ve dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Başdanışmanı Abdurrezzak Ateş ve İl Müftüsü Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından 37 kişinin cenazesi toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu morgundaki 13 kişinin cenazesi ise otopsi işleminin ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Törene, Vali Ali Yerlikaya, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

CENAZEDE GERGİNLİK

Bu arada cenaze namazının kılındığı camide bulunan gruptakilerden bazıları, polislerin olduğu alana pet şişe attı. Gruptakiler, İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Ömer Ersever, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun müdahalesiyle uzaklaştırıldı. Öte yandan bazı tabutların üzerine terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçalarının asılması üzerine namazı kıldıran din görevlileri, "Burası ibadet alanı" diyerek uyarıda bulundu ve bezleri kaldırttı.

TERÖR KURBANI TAŞ, ADIYAMAN'DA DEFNEDİLDİ

Gaziantep'te kına gecesine düzenlenen 'canlı bomba' saldırısında yaşamını yitiren 27 yaşındaki Mehmet Ali Taş'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Pastanede çalışan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Ali Taş'ın cenazesi, Gaziantep'teki otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi. Yakınları tarafından teslim alınan Taş'ın cenazesi, Besni İlçesi'ndeki Mustafa Baba Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Taş, burada kılınan cenaze namazının ardından Bereketli Köyü'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

SON 4 YILDA 5'İNCİ PATLAMA

Gaziantep'te 2012 yılının 20 Ağustos'unda Karşıyaka Polis Merkezi önüne çekici ile park ettirilen otomobildeki bombanın infilak ettirilmesi sonucu 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Gaziantep'te geçen 1 Mayıs'ta da Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi, Kamil Ocak Stadyumu ile iş merkezlerinin ve birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Demokrasi Meydanı'nın bulunduğu bölgede yer alan Emniyet Müdürlüğü ile ek binasının bulunduğu bölgeye düzenlenen canlı bomba saldırısında 3 polis şehit olmuştu.

Gaziantep'te, 19 Mayıs'ta ise polisin düzenlediği hücre evi operasyonunda IŞİD'in sözde Türkiye Emiri Yunus Durmaz'ın üzerindeki intihar yeleğini patlatmıştı.

Ankara'da 10 Ekim'de 102 kişinin hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren IŞİD'li 2 canlı bombayı, kente getirdiği için aranan Halil İbrahim Durgun, 14 Kasım'da polisin Gaziantep'te bir hücre evine düzenlediği operasyon sırasında üzerindeki bombaları patlatması sonucu 5 polis yaralanmıştı.