Gündem Hakurk kuşatıldı

Hakurk kuşatıldı

30.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK hedeflerine yönelik Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe Operasyonu’nda dün Kandil’in kapısı olarak bilinen Hakurk’taki stratejik tepelerin hepsi ele geçirilerek vadi kuşatıldı. Harekatta 15 terörist de etkisiz hale getirildi

Hakurk kuşatıldı

Irak’ın kuzeyinde PKK hedeflerine yönelik havadan ve karadan başlatılan Pençe Operasyonu, örgütün stratejik noktalarına yönelik devam ediyor. Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Derecik Köyü karşısında yer alan Irak’ın kuzeyindeki Sidekan kasabasına bağlı Hakurk ve Lolan bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) 27 Mayıs’ta başlatılan hava destekli kara operasyonu sürüyor. Operasyon alanında bulunan örgüt hedeflerine yönelik savaş uçakları ve Kobra tipi helikopterler, nokta atışları gerçekleştirdi. Operasyon alanının dışında yer alan Dohuk bölgesindeki hedefler de savaş uçaklarınca vuruldu. Dağlık bölgedeki PKK noktaları etkili şekilde vuruldu. Daha sonra bölgedeki birçok noktaya belirli aralıklarla obüs atışları yapıldı.

Haberin Devamı

Komandolar indirildi

Harekâtın merkezindeki Hakurk’a dün de helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi. Hakurk’a hakim bütün tepelere konuşlanan komandolar Hakurk Vadisi’ni kuşattı.

Savaş uçakları ve taarruz helikopterlerinin destek verdiği harekât kapsamında operasyon timleri, dün örgütün eğitim ve üstlenme alanlarınının olduğu vadiye inmeye başladı.

Türkiye’den Hakurk bölgesine açılan Are Boğazı’nda kontrolü sağlayan birlikler, iki kola ayrılarak bir taraftan İran sınır hattına diğer taraftan Sidekan kasabasına bağlı iç kesimlerdeki yaylaları kontrol altına almaya çalışıyor. Sidekan’daki yaylaların kontrol altına alınması halinde PKK’nın Hakurk’la Kandil bağlantısı kopmuş olacak.

Kandil kapısı olarak bilinen Hakurk ve Lolan bölgesindeki stratejik dağ ve tepelerle sınırdan iç kesimlere uzanan son nokta olarak bilinen Lelkan bölgesinin tutulmasıyla TSK’nın karadan Kandil’e ulaşması önündeki en önemli engel aşılmış olacak.

Haberin Devamı

TSK’nın harekâtına paralel olarak İran da silahlı güçlerini sınıra kaydırdı.

PKK’nın Süleymaniye’ye bağlı Asos dağları ile Kandil’in sınır hattındaki kampları TSK’nın bölgedeki operasyonlarına paralel olarak İran tarafından top atışları ile vuruldu.

Hakurk kuşatıldı

15 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, Hakurk’a yönelik başlatılan Pençe Operasyonu’nun başarıyla devam ettiği bildirildi. Kara ateş destek vasıtaları, taarruz helikopterleri ve hava kuvvetleri harekatlarıyla destekli devam eden operasyonlarda, altı PKK’lı teröristin daha etkisiz hale getirildiği, böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısının 15’e yükseldiği belirtildi.

Hakurk kuşatıldı

Harekatta 2 şehit

Pençe Harekatı’nda yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan (28) ile Teğmen Raşit Aydın (28) şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, PKK’lı teröristler tarafından bölgeye önceden yerleştirilen EYP’nin dün patlaması sonucunda yaralanan iki askerin şehit olduğunu bildirdi. Şehit Aydın’ın Giresun’un Espiye ilçesi, şehit Taşhan’ın ise Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki baba ocaklarına şehadet haberleri ulaştırıldı. Şehitlerin naaşları memleketlerine uğurlanırken, Aydın bugün Sakarya’da, Taşhan ise Türkoğlu’nda toprağa verilecek. DHA

‘Allah Mehmetçik’in yanında olsun’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Pençe harekatında şehit olan 2 asker için taziye mesajı yayımladı.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Allah teröristlere nefes aldırmayan kahraman Mehmetçik’imizin her daim yanında olsun” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmayacak. Bu alçakların kökünü kazıyacağız. Bölgede tek bir hain bırakmayana kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek” diye konuştu.