Gündem Halisdemir’e şehit düştüğü yerde anma

Halisdemir’e şehit düştüğü yerde anma

17.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anıtın açılışına Halisdemir’e “O haini öldür” talimatı veren Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Aksakallı da katıldı

Halisdemir’e şehit  düştüğü yerde anma

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda, darbeci general Semih Terzi’yi öldürerek gecenin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir, şehit düştüğü yerde, şehit edildiği saat 02.18’de düzenlenen törenle anıldı. Törende, Halisdemir’in karargâh içerisinde şehit edildiği alana yapılan heykelinin de açılışı gerçekleştirildi.
Eşi de katıldı
Alanda, Halisdemir’in şehit düştüğü yerdeki kanı da ölümsüzleştirildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Gururluyuz. Çünkü bu topraklarda canını hiçe sayarak milletin ve devletin selameti için cepheye koşturan fedakar kahramanların asla bitmeyeceğini biliyoruz. Kahraman ordumuzun şerefli mensupları bir avuç alçak cuntacıya, içlerine sızmış bir grup üniformalı teröriste meydanı bırakmamıştır” dedi.
Törene, Işık’ın yanı sıra, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, şehidin eşi Hatice Halisdemir ile “bordo bereli” askerler katıldı. Konuşmasının ardından Işık, şehidin eşi Hatice Halisdemir ve Korgeneral Aksakallı, anıta çelenk bıraktı. Daha sonra Fikri Işık ve beraberindekiler anıtın yanında kurulan ve şehit Halisdemir anısında yaptırılan hayrattan su içti. Şehit Astsubay Halisdemir’in adı Özel Kuvvetler Komutanlığı karargahının olduğu binaya da verildi.

Taksim’de Halisdemir kuyruğu

Demokrasi nöbeti iduraklarından biri de İstanbul Taksim Meydanı’ydı. Vatandaşlar anma kapsamında Taksim Meydanı’na yerleştirilen Ömer Halisdemir’in heykeliyle fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

2 milyon kişi ziyaret etti

15 Temmuz gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde Çukurkuyu’daki kabrini 1 yılda 2 milyon kişi ziyaret etti. Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, “Sadece son 1 hafta içinde 250 bin kişinin geldiğini tahmin ediyoruz. Çünkü kayıt tutmak çok zor. Türkiye’nin her yerinden geliyorlar. Özellikle belediyeler bu konuda çok hassas, vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar, turlar halinde gönderiyorlar. Ayrıca bireysel olarak araçlarıyla gelenler var. Toplamda 2 milyonu geçtiğini tahmin ediyoruz. Kışın o karlarda bile gelenler vardı” dedi. l ALİ KADI Niğde DHA