Gündem Usta isim Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı

Usta isim Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı

27.10.2022 - 12:24 | Son Güncellenme:

Usta gazeteci Halit Kıvanç Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Yüzlerce seveni Kıvanç’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Duayen gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde tören düzenlendi. 97 yaşında hayatını kaybeden gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç için kurucuları arasında olduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği'ndeki (TSYD) törene; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Halit Kıvanç'ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç, çok sayıda medya mensubu ve sevenleri katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir, "Bu hafta sonu oynanacak bütün futbol müsabakalarında maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Halit ağabey Türkiye'de futbolu sevdiren adamdı. Bir neslin son temsilcisiydi" dedi.

Usta isim Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı

Halit Kıvanç'ın oğlu Ümit Kıvanç, "Babam işini düzgün yapmaya çalışan bir insandı. Kaç senelik spikerken bile maçtan bir gün önce tuvalette takım isimlerini sayarak çalışan bir insandı. Yaptığı işlerde ve kendi mesleğinde bir yerlere yükselmişti. Bunu kimseye yüz sürerek yapmamıştı. Hep kendi çabalarıyla yaptı" diye konuştu.

Usta isim Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı

BAKAN KASAPOĞLU: HER YÖNÜYLE ÖRNEK BİR İNSANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Televizyonun olmadığı dönemlerde radyoda o naif sesiyle, betimlemeleriyle televizyonu aratmayacak şekilde radyoda kulaklarımızda, zihinlerimizde yeri olan bir insandı. Televizyonda hem sporda hem kültürde, sanatta çok güzel hatıraların anların sesi olan bir insandı. Beyefendiliğiyle, nezaketiyle, çalışma usulleriyle her alanda, her yönüyle örnek bir insandı. Kendisini bu vesileyle minnetle anıyorum. İnanıyorum ki O'nun bu izini yarınlara aktaracak genç medya insanları yolundan gidecektir. Hepimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Usta isim Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

97 yaşında hayata gözlerini yuman usta gazeteci için bugün öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Namaza, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, çok sayıda ünlü isim, Kıvanç’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

"ÇOK ANILARIMIZ VAR"

Halit Kıvanç’la olan hatıralarından bahseden ünlü sanatçı Erol Evgin, “Halit Ağabeyimiz bir ulu çınardı. Sanat, spor dünyasında ve Türk halkının kalbinde çok başka bir yeri vardı. Çok büyük bir kayıp. Çok anılarımız var. ‘Seni ilk kez ben sundum’ diye hatırlatırdı bana. Biz 2005 yılında Halit Kıvanç Gecesi yapalım istedik, saygı gecesi yapalım istedik. Ben telefon ettim, o zaman Bodrum’daydı. ‘Halit Ağabey, senin için bir gece yapmak istiyoruz’ deyince ‘ben gelir katılırım’ dedi. ‘Halit Ağabey, biz senin için gece’ yapacağız deyince, sustu. ‘Şimdi gözyaşlarımı tutuyorum, telefonu kapattıktan sonra ağlayacağım’ demişti. Lütfi Kırdar Salonu’nda bütün sanatçıların katılımıyla müthiş bir gece yapmıştık. Ona uzun yılların karşılığı olarak teşekkürlerimizi sunmuştuk. Nurlar içinde uyusun, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Törene katılanlardan gazeteci Ali Kırca, "Hepimizin hayatına dokundu. X,y,z kuşağı derler, hep hangi kuşağı yakalarız diye konuşulur. O alfabenin 29 harfine ve 29 kuşağa dokunabilen biriydi. 97 yaşına kadar uzun değil doğru yaşadı. Biz onunla çok şey paylaştık" dedi.

"HEP ESPRİ DOLUYDU"

Halit Kıvanç’la olan anılarını anlatan usta sanatçı Orhan Gencebay, “Çok önemli bir öncü, ağabeyimizi babamızı, sanatçımızı kaybettik. Her yere yetişebilen özellikteki bir insanımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok büyük hizmetler verdi. Bir zamanlar daha çok görüşürdük. Son zamanlarda görüşemedik ama çok anımız vardı tabii. Hatta onunla bir şirket de kurmuştuk. Gerçi şirketi götürmedik ama benim de şahit olduğum bir esprisi vardı. Zaten espri doluydu rahmetli. Sakıp Ağamızla dost olarak bir şirket kurmuşlardı, şirketin adını duymuştuk, hepimiz gülmüştük. Lafsa diye bir şirket. Harika bir insandı. Çok üzücü fakat Rabbimin takdiridir. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Müjdat Gezen de, "Buradan ablamın cenazesine yetişeceğim, dün gece onu da kaybettik. Ben Halit ağabeyin eline doğdum. Benim adım 'Halit'tir. Onu görüp diğer cenazeye gideceğim" diye konuştu.

"ONU HEP MİNNETLE ANDIM"

Duygularını dile getirmekte zorluk çektiği görülen Haldun Dormen, “Çok büyük bir kayıp, çok yakın dostumdu. 10 senedir pek göremiyordum ama ilk Dormen Tiyatrosu röportajını, ilk Dormen Tiyatrosu yazısını gazeteye çıkaran, O oldu. Onu hep minnetle andım. Nur içinde yatsın” diye konuştu.

"CUMHURİYETİMİZİN İLK NESLİ"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise “Türkiye, Halit Ağabeyini kaybetti. O, benim için de çok değerli bir ağabeydi. Son yıllarda özellikle Bodrum’da aynı yede yaşıyorduk. Sık sık beraber oturuyorduk. Çok büyük bir değerdi. 1925 doğumlu. Dolayısıyla O, aslında cumhuriyetimizin birinci nesli, yani ilk nesli. 2 gün sonra cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü kutlayacağız. Cumhuriyetten 2 yıl sonra doğmuş, cumhuriyetin nesilleri çok değerli. O, birinci nesildendi. Onlar maalesef eksiliyor. Bizler 2’nci nesiliz. Türkiye’nin başı sağ olsun. Ailesine başsağlığı diliyorum. Çok büyük bir değer” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"ÇOK İYİ BİR İNSANDI"

Cenazeye katılanlardan ünlü oyuncu Demet Akbağ, “Bende yeri çok ayrıdır, Türkiye’nin de çok sevdiği önemli bir yüz ve insandır. Hepimizin başı sağ olsun. Bugün onu buradan uğurlayacağız” derken, eski futbolcu Selim Soydan ise, “Çok iyi bir insandı. İnsanlara örnekti. Herkes üzülüyor. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. Duayen gazeteci Halit Kıvanç, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.