Gündem Halkevlerinden 'Alevilere ölüm' yazısıyla ilgili açıklama

Halkevlerinden 'Alevilere ölüm' yazısıyla ilgili açıklama

21.07.2013 - 14:35 | Son Güncellenme:

.

Halkevlerinden Alevilere ölüm yazısıyla ilgili açıklama

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, Mamak’ta bir apartmana yazılan “Alevilere Ölüm” yazısı ile Halkevleri'nin ilişkiliymiş gibi gösterildiğini, yapılan araştırmalar sonucunda Halkevlerinin ve üyelerinin böyle bir olayla ilişkilerinin olmadığını vurgulayarak, “Basın, bu işi gençleri Halkevleri yöneticisi yapmaya, Gezi eylemleri ile irtibatlandırmaya kadar vardırdı” dedi.

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Karabulut, gözaltına alınan gençlerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, halk evlerinin yalana, iftiraya dayalı suçlamalarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, basında çıkan haberleri eleştirdi. Karabulut, haberlerde belirtilen apartmana yazı yazılma olayının 14 Temmuz Pazar günü, apartman sakinlerinden birinin polis karakolunu araması üzerine ortaya çıktığı belirtti. Semt karakolundan gelen polislerin incelemeler yapıp, apartmanın güvenlik kamerası görüntülerini alıp gittiklerini ifade eden Karabulut, “Kimi gazetelerde de civarda bir mobese yoktur ve apartman kamerası da yazı yazılan apartmanın giriş bölümünü görmemektedir. Ertesi gün ise biri apartmanda oturan üç genç telefonla aranarak Akdere Karakolu’na çağrılıyor. Akdere Karakolu’na kendileri giden gençler ifadeleri alınıp geri gönderiliyor. Gençlerden biri de daha sonra memleketine gidiyor. Buarada Mamak-Şirintepe Mahallesi’nde konuya dair ne bir infial ne de bir protesto, yürüyüş yaşanmıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

-“YANDAŞ OLMAYAN BASINIMIZIN BU PROVOKASYON AMAÇLI HABERİ, ARAŞTIRMADAN YAYINLAMASI OLDUKÇA ÜZÜCÜ”-

19 Temmuz günü sabah saat 06.00 sularında gençlerin evlerinin Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından basılarak gençlerden ikisinin gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığını belirten Karabulut, şunları söyledi: “Haberlerin tamamında gençlerin suçlamaları kabul ettiğinin yazılması aynı kaynaktan üretildiğini göstermektedir. Buna karşın gerçek dışı haber yaptıranların ve yapanların niyetinin sorgulanması gerekmektedir. Ayrıca yandaş olmayan basınımızın da bu provokasyon amaçlı haberi araştırmadan yayınlaması oldukça üzücüdür. Hızını alamayan kimi operasyonel basın ise işi gençleri Halkevleri yöneticisi yapmaya, Gezi eylemleri ile irtibatlandırmaya kadar vardırmıştır. Oysa basın tarafından sorumsuzca suçlanan gençlerin hiçbiri Halkevleri üyesi dahi değildir. Sadece Halkevleri’nin düzenledikleri etkinliklere katılmışlardır. Bu yayını yapanlar buradan yola çıkarak da akıllarınca Halkevleri’ni provokasyonların içerisinde bir örgüt olarak gösterecekler. Halkevleri uzun tarihi boyunca hiçbir suça ve haksızlığa bulaşmadığı gibi bundan sonra da bulaşmayacaktır. Her eylemimizi her yerde savunduk ve savunmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Halkevleri provokasyon ve karalama amaçlı her türden girişimi boşa çıkarmayı bilmiştir. Bu iftira ve karalama ve yalan haber sahipleri ile yargı önünde de hesaplaşacağımızı kamuoyuna ve tarafsız basına saygıyla duyururuz.”

Haberin Devamı

-“ŞÜPHELİ KONUMUNDAN ÇIKIP ZANLI DURUMUNA DÜŞTÜK”-

Basın toplantısında gözaltına alınan gençlerde, tek suçlarının onların o gün, o saatte o kameranın önünden geçmek olduğunu belirterek, polislerin bu olayı yeterli inceleme yapmadan, kendilerinin üstüne yıkmak istediklerini savundular. Sorguda polislerin, “Eylemi kim ve kimler adını yaptınız? Eylemi örgüt adına mı yaptınız” gibi çeşitli sorularla şüpheli konumundan çıkarıp, kendilerini zanlı durumuna düşürdüklerini de dile getirdiler.(ANKA)