Gündem Hangi bitki neye iyi gelir?

Hangi bitki neye iyi gelir?

13.04.2018 - 18:47 | Son Güncellenme:

‘Şifalı Bitkiler’ antik dönemden bu yana pek çok kaynakta karşımıza çıkıyor. Kadim bilgilerden modern tıbba pek çok alanda doğanın gücüne kulak verildiğini görüyoruz. Günümüzde ilaç kullanımına çekinceyle yaklaşan kişilerin tercihi olan başlıca şifalı bitkileri ve özelliklerini sizler için derledik. Ancak bitkilerin de yan etkisi olabileceğini, her bünyede aynı etkiyi yaratmayacağını unutmayınız. Özellikle de kronik bir rahatsızlığınız varsa ve düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmayı atlamayınız...

Hangi bitki neye iyi gelir

Şifalı Bitkilerin Faydaları

Haberin Devamı

Çörek otu; Neredeyse her derde deva olarak bilinen çörek otu binlerce yıldır kullanılan şifalı bitkiler arasında. Vitamin ve mineral açısından zengindir. A, H, C, B1, B2, B6 vitaminleri ve mineral olarak selenyum, çinko, magnezyum, potasyum kalsiyum, bakır, fosfor içerir. Bronşit, astım, boğaz ağrısı gibi soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelir, kan şekerini düşürür,ayrıca ürik asidi azaltan yüksek tansiyonu düşüren özelliği vardır. Sedef hastalığı, Parkinson hastalığı, karaciğer hastalığı, kolon kanseri, meme kanseri ve şeker hastalığına faydası olduğu bilinmektedir. Hafızayı kuvvetlendirir, hormon dengesini sağlar, böbrek taşlarına çok iyi gelir.

Adaçayı; Kış aylarının başlıca şifalı bitkilerindendir. Özellikle grip ve soğuk algınlığına iyi gelir. Tam bir A vitamini deposu olmakla birlikte C, B6, K vitaminleri bakımından da zengindir. Kalsiyum, demir, magnezyum içerir. Kalp sağlığını korur, sindirim sistemini düzenler, yaşlılığı geciktirir, selülite iyi gelir. Ayrıca cilt ve saçlara da iyi gelir.

Haberin Devamı

Isırgan otu; Çıplak elle tutulduğunda elimizi yakan bu bitki oldukça faydalı şifalı bitkiler arasındadır. İyi bir balgam sökücüdür, iç organlarda biriken kanı temizler, burun kanamalarını keser.
Aslanpençesi; Testere dişli aslan pençesi özellikle kadınlarda adet düzenlemeye yardımcı olur, hormonları düzenler. FSH hormonu yüksekliğine çok iyi gelir.

Zencefil; B3, B6, demir, fosfor, kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum açısından oldukça zengindir. Zencefil kan akışını sağladığı için terleme, ateş ve titremeye iyi gelir. Mide bulantısı, kusmaya karşı oldukça etkilidir, hazmı kolaylaştırır, ayrıca soğuk algınlığına da çok iyi gelir. Bağırsak sistemini düzenler, kolon kanseri, yumurtalık kanseri, şeker hastalığı gibi hastalıkların tedavisinde yardımcıdır.

Meyan kökü; doğal bir ağrı kesicidir. Depresyona iyi gelir, karaciğer sağlığını korur, soğuk algınlığına iyi gelir, kan basıncını düzenler, maya enfeksiyonuna iyi gelen bir bitkidir.
Aloevera; Kalın ve dikenli bir yaprağı olan bu bitki güneş yanıkları ve çeşitli kazalarda oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Papatya; görünüş olarak çok beğenildiği gibi sağlığa da çok faydası bulunur. Genellikle çay olarak kullanılır. Bağırsaktaki sorunlara, karın ağrısına, uyuma zorluğu çeken kişilere iyi gelir. Ayrıca saça uygulandığında rengini açma özelliği vardır.
Sarımsak; Kokusu yüzünden pek tercih edilmese de oldukça faydası olan bir bitkidir. Sarımsak vücut direncini güçlendirir, soğuk algınlığına iyi gelir, iltihap sökücü ve doğal bir antibiyotiktir. Ayrıca kanser tedavisine yardımcıdır.
Siyah yılan kökü; Menopoza giren kadınların kullanması önerilen bir bitkidir. Sinirlerin gevşemesine, ayrıca adet dönemindeki ağrı ve kramplara da oldukça faydalıdır.