Gündem Harran Rektörü istifa etti

Harran Rektörü istifa etti

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Akit TV’de katıldığı bir programda “İslami olarak Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farzı ayn’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz Cumhurbaşkanımızdır” ifadelerini kullanmış, Rektör’ün bu sözleri tepkilere yol açmıştı.

Harran Rektörü istifa etti

Taşaltın, ertesi gün yaptığı yazılı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Taşaltın, “Gelinen noktada özel bir televizyon programında yaptığım şahsi konuşmalarım maalesef çarpıtılarak, kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak üzere kullanılmaya kalkışılmıştır. Bu nedenle üniversitemi ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmamak için rektörlük görevimden ayrılıyorum. Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

YÖK de Taşaltın’ın istifasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şöyle denildi:

“Akademi camiamızdaki bütün değerli hocalarımızın ve bilhassa karar alma mevkilerinde bulunan sayın idarecilerimizin söz ve fiillerinin ölçülü, makul, ilmi çerçevede ve toplumun hassasiyetlerini gözetir şekilde olmasına azami dikkat göstermelerinin ehemmiyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır.”