Gündem Hasan Cemal ifade verdi

Hasan Cemal ifade verdi

01.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteci yazar Hasan Cemal, köşe yazılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla ifade verdi.

Hasan Cemal ifade verdi

Hasan Cemal yazıda hakaret kastının olmadığını ve eleştiri yaptığını belirtti ve “Siyasetçiler de eleştiriye açık olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Gazeteci Hasan Cemal hakkında T24 adlı internet sitesinde yazdığı, “Akan kanın bir numaralı sorumlusu saraydaki sultandır” ve “Hey sen” başlıklı köşe yazıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Cemal dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifade verdi. İfadesinde yazıların kendisine ait olduğunu kabul eden Cemal şunları söyledi:

“Yazı içerisinde geçen tek tek sözcüklerde ya da yazının bütünlüğünde bir hakaret yoktur. Hakaret kastım da bulunmamaktadır. Bu yazı siyasi bir eleştiridir. Eleştiri sert olabilir ancak demokrasilerde bu tür eleştiriler ifade özgürlüğü kapsamında kalır. Gazetecilerin görevi eleştirileri yapmak ve kamuyu da bilgilendirmektir. Bu sebeple suçlamayı kabul etmiyorum.”