Gündem Hasar sorgulamayı internetten yapın- Mobil tramer sorgulama nasıl yapılır?

Hasar sorgulamayı internetten yapın- Mobil tramer sorgulama nasıl yapılır?

13.11.2015 - 00:30 | Son Güncellenme:

Hasar sorgulama işlemini internetten basit bir biçimde yapabilir, bunu yanında tramer kaydınızı da mobil üzerinden görebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

Hasar sorgulamayı internetten yapın- Mobil tramer sorgulama nasıl yapılır

Günümüzde araç ticaretlerinde yüksek güvenlik standartlarını getirecek ve vatandaşların karşı karşıya mağduriyetlerin engellenebilmesini sağlayacak sorunlara karşı önemli ve modern çözümler sunacak internet altyapısında hizmetler sunuluyor. Dijital platform üzerinde kamu kurumları tarafından sunulan online sorgulamalar ile alınacak araca ilişkin olarak güncel, resmi ve ayrıntılı bilgileri en kolay şekilde öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu kapsamda araç ticaretlerinde aracın hasar bilgisinin ayrıntılı şekilde öğrenilebilmesi için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan araç hasar kaydı sorgulama hizmeti bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Satın alınan aracın hasar kaydının eksiksiz ve hatasız olarak verilmesi aracın trafiğe çıkabilmesi açısından büyük bir önem arz ederken, araç sürüş güvenliğinde can riski taşıyacak tehlikelerinde önüne geçilebilmesi açısından son derece önemli bir noktadır. Bu sebeple günümüzde araç ticaretlerinde araç sürücülerinin karşı karşıya kalabildikleri sorunlara yönelik olarak kamu kurumları tarafından aracın farklı yasal bilgilerine ilişkin güncel bilgiler sunan online hizmetler sunuluyor. Araç ticaretlerinde vatandaşların büyük mağduriyetler yaşamasına yol açan çalıntı araç durumuna karşı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital platformda online araç sorgulama hizmeti sunuluyor. Bu hizmet ile aracın çalıntı olup, olmadığı öğrenilebiliyor. Aynı şekilde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan online hasar kaydı sorgulama ise aracın kayıtlarda yer alan tüm hasar geçmişini döküm halinde ayrıntılı olarak öğrenebilme imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişen teknoloji sayesinde internete çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin dijital platform zerinde sunmuş olduğu online araç hasar kaydı sorgulama hizmetinin bulunulan her yerden sadece birkaç dakika süren işlemlerle kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Böylelikle internete erişim sağlayarak, birkaç dakika içerisinde araç hasar kaydı sorgulama yapılarak, aracın tüm kaza tespit tutanakları en ayrıntılı biçimde görüntülenebiliyor. Aracın hasar geçmişini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilmek isteyen vatandaşlara hizmet veren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasındaki hasar kaydı sorgulama hizmetine sbm.org.tr/ adresindeki online işlemler menüsünün alt kategorisi ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ kategorisinden ulaşılabiliyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasında vatandaşlar hasar kaydı sorgulama işlemlerini ise 3 farklı yöntemle gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar plaka ile sigorta T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin mobil hizmetinin yanı sıra vatandaşlar cep telefonlarından kısa mesajla da kolayca araç hasar bilgisini öğrenebiliyor. SGBM mobil tramer sorgulama hizmeti, cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne araç plakası yazılarak, 5664’e kısa mesaj gönderilerek, kullanılabiliyor. Böylelikle artık araçların tüm hasar bilgisi internet veya cep telefonlarından birkaç dakikada öğrenilebiliyor.