Gündem Hasta çocuklara moral ziyareti

Hasta çocuklara moral ziyareti

30.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastası çocukları, TRT Çocuk’ta yayınlanan çizgi film kahramanlarının maskotlarıyla ziyaret ederek moral verdi.

Hasta çocuklara moral ziyareti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın eşlik ettiği ziyarette Emine Erdoğan, çocukların sağlık durumu ve tedavi süreci hakkında Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ferit Kulalı’dan bilgi aldı. Emine Erdoğan, TRT Çocuk’un çizgi film karakterleri Rafadan Tayfa’daki Hayri, Elif’in Düşlerindeki Elif ve Emiray’ın maskotlarıyla çocukları tanıştırdı. Lösemi tedavisi gören 1,5 yaşındaki down sendromlu Hatice Defne Çiftçi ile de yakından ilgilenen Erdoğan, eğitim durumuyla ilgili konuştuğu 17 yaşındaki Zehra Dinç’e saat hediye etti.

Haberin Devamı

Hasta çocuklara moral ziyareti

Doğum günü sürprizi

Çocukların kendi çizdikleri resimleri hediye ettiği Erdoğan, ailelerle de sohbet ederek, “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Emine Erdoğan ayrıca 6 yaşına giren Zeynep Ravza Atalay’ın odasına doğum günü pastasıyla girerek, sürpriz yaptı ve küçük kıza oyuncak bebek hediye etti.

Başhekim Kulalı, Emine Erdoğan’ın ziyaretinin hastaların moralinin yükselmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması için önemli olduğunu vurgulayarak, “Hastalarımız ve ailelerimiz son derece memnun oldular. Tabii büyükleri görmek, hastaları ve yakınları tarafından oldukça büyük bir motivasyon oluşturdu. Yine TRT Çocuk ekibinden gelen arkadaşların bu etkinliği düzenlemeleri çocuklarımızı oldukça mutlu etti” diye konuştu. Üç aydır hastanede tedavisi süren 17 yaşındaki Zehra Dinç de memnuniyetini dile getirerek, “Çok mutluyum. Emine Hanım çok kibar, çok güzel bir hanımefendi. Teşekkür ediyorum” dedi.