Gündem Hastalıkla mücadele ederken hayallerinizi ertelemeyin: Yeni hayata dalış

Hastalıkla mücadele ederken hayallerinizi ertelemeyin: Yeni hayata dalış

27.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık kahramanları, kanser ve kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla daldı. Hastalar ve doktorları su altında ‘Kanser hayallerinizi ertelemesin’ yazılı pankart açtı. Bahar Karacan, kanser tedavisi sürerken hayatını kısıtlamadığını söyledi.

Hastalıkla mücadele ederken hayallerinizi ertelemeyin: Yeni hayata dalış

GÖKHAN KARAKAŞ- Dünyada, yaşamı tehdit eden en önemli hastalıklar arasında ilk iki sırayı kanser ve kalp rahatsızlıkları alıyor. Bu süreçle mücadelede yüksek morale sahip olmak hastaları yaşama bağlıyor. Hastalık süreçlerinde doktorlarıyla omuz omuza mücadele eden hastalar, su altında özel mesajlar içeren pankartları doktorları ile açtı. Prof. Dr. Fatih Aydoğan ile Prof. Dr. Bingür Sönmez, hayatlarına dokundukları hastalarıyla Emaar Akvaryum ’da sağlık farkındalığı için dalış yaptı. Bu dalışa, milli sporcu Şahika Ercümen de eşlik etti.

Haberin Devamı

HAYALLERİNİ ERTELEMEDİLER

Prof. Dr. Fatih Aydoğan ile hastası Bahar Karacan akvaryuma dalış yaptı ve su altında “Kanser Hayallerinizi Ertelemesin” yazılı pankartı açtı. Geçen yıl meme kanseri teşhisi konan 38 yaşındaki Bahar Karacan, Aydoğan’ın ameliyatı sonrası aktif hayatını sürdürdü. “Eşimle üstü üste hastalıklar yaşadık” diyen Karacan, yaşadıklarını şöyle paylaştı:

“12 yıl önce hayatımı birleştirdiğim eşim evliliğimizin 2. ayında kansere yakalandı. Doktorlar çocuk sahibi olamayacağımızı söylemişti ama dünya tatlısı bir oğlumuz oldu. Ben de 2022 yılında meme kanseri ile tanıştım ancak hastalığın yaşamımı kısıtlamasına bir an bile izin vermedim.”

ZİRVEDE DE DERİNLİKLERDE DE...

Hastaları ile Ağrı Dağı’na tırmanan Prof. Dr. Bingür Sönmez de “Su altında Kalp Hastaları Zirvede de Olabilir, Suların Derinliklerinde de” yazılı pankartı, 10 yıl önce bypass olan ve 3 damarı değişen 77 yaşındaki diş hekimi hastası Nezih Saruhanoğlu ile açtı. Prof. Dr. Sönmez, “Kalp ameliyatı sonrası bazı hastalar depresif bir döneme girebiliyor ama bypass ameliyatı sonrası 1 ay dinlendikten sonra kişi günlük yaşantısına dönebiliyor. Yoga, egzersiz, spor, çeşitli sanatsal terapiler de kalp ameliyatı olmuş kişilerin günlük yaşamlarına uyum sağlamalarını sağlamak açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Milli sporcu Şahika Ercümen ise hayallerin peşinden gitmenin önemini vurgularken şu önerilerde bulundu:

“Ben de bir astım hastasıyım ve evde oturup hastalığımla bir şekilde demoralize olabilirdim ancak sporu tercih ettim. Hayallerin peşinden gitmek çok önemli. Hastalığın beni yenmesine izin vermedim. Buradaki hastalar da bugün hastalıklarıyla savaşı bir kez daha kazandı.”