Gündem Hastanede isyan ettiren saygısızlık! Gözaltılar var

Hastanede isyan ettiren saygısızlık! Gözaltılar var

06.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ataşehir’deki Özel Bayındır Hastanesi’nde çalışanların, yoğun bakımdaki yaşlı kadının yüzüne para saçması, küfür ve alaycı sözleri infial yarattı. Bakan Koca, hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıklarken olayla ilgili gözaltılar başladı. Öte yandan rezaletle ilgili ses kaydı iddiası da şoke etti.

Çiğdem Yılmaz - İstanbul Ataşehir’de bulunan Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi’nde erkek ve kadın çalışanların, yoğun bakımda yatan yaşlı kadınla alay etmeleri, yüzüne para saçmalarına ilişkin görüntüler ülke genelinde büyük infial yarattı. Görüntülerde yaşlı kadına, küfür edildiği, böbreğini almakla korkutulduğu ve yüzüne para atıldığı görüldü. Tüm bunlar da, personel tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Görüntülerin büyük tepki çekmesinin ardından hastanenin, olaya karışan 2 personelin iş akdine son verdiği ve adli süreç başlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Görüntülerde çalışanlardan biri yaşlı kadına, “2 milyon dolar olarak bırakıyorum. Yarın 4 milyon dolarak alacağım. Al paralar, paralar. Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı. Al hadi ameliyata başlıyoruz. Makası getir? Nermin seni ameliyat ediyorlar” diyerek korkuttukları ve üzerlerine para saçtıkları görüldü. Diğer bir sağlık çalışanının da yaşlı kadına, “Kimin kocasıyla Beşiktaş’ta ele ele geziyorsun?” diyerek küfür edip dalga geçtiği ve ‘Sana o... diyor, k... diyor. Sen de ona söyle’ diyerek yaşlı kadına seslendiği görülüyor. Yaşlı kadının da bir şeyler demeye çalıştığı ancak sesisin çıkmadığı dikkat çekiyor.

43  DAKİKALIK ÖLÜM KAYDI

Haberin Devamı

Görüntüleri çeken ve eski hastane çalışanı olduğu söylenen kişinin, görüntülerin paylaşılmaması için hastanenin kendisine rüşvet teklif ettiği iddia edildi. Yine aynı eski çalışan tarafından bazı hastalarla ilgili notlar tutulduğu da görüldü ve notlarının bazılarında şu ifadelere yer verildi:

“Selva Vidin, 07.01. 2022 bu tarihte hasta sabah 10.30’da geldi ve 15.30’a kadar hiçbir müdahale yapılmadı. Üç videoda da içeride kimsenin olmadığı belli. Ölüm saati 15.30 olan hastaya 16.13 ölüm saati yazıldı. 45 dakika müdahale edildiği gösterildi”, “Fatma Şen Bütün, 25.01. 2022 hasta bu tarihte 23.10’da öldü. Bu olayda içeride sadece tek bir hemşire vardı. Hastanın ne zaman öldüğünden kimsenin haberi yok. Bu olayla ilgili elimde ses kaydı mevcut.”

Konuyla ilgili Bayındır Sağlık Grubu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere verildi: “Bu müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. 31 Ocak 2022 tarihinde İstanbul İçerenköy’deki Hastanemizde eski bir çalışanımızca çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtları bulunduğu, kendisi tarafından hastane yönetimimize ihbar edilmiştir. Bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahıslara görevden el çektirilmiş, iş akitleri feshedilerek, Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.”

8 KİŞİYE GÖZALTI

Milliyet.com.tr'den Damla Güler'in edindiği bilgiye göre; hastanede yaşanan rezalet sonrası 8 kişi gözaltına alındı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de açıklamalarda bulundu. Olayın takipçisi olacaklarını belirten Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul’da özel bir hastanedeki insanlık dışı uygulamaları lanetliyoruz. İçimizi yakan, hepimizi derinden sarsan bu konuyu yakından takip ediyoruz. Bundan sorumlu olanların gereken cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağız." dedi.

BAKAN KOCA: FAALİYETLERİ DURDURULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, skandala Twitter’da tepki gösterdi. Koca, “Kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek” dedi. Bakanlık müfettişleri de hastanede inceleme yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Koca, daha sonra yaptığı açıklamada “Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez” ifadelerini kullandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatırken, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) da resen inceleme başlattı.

KAPIYA ŞERİT

Öte yandan hastane, kapısı görevliler tarafından bugün şerit çekilerek kapatıldı. Hastaneye hasta kabulünün yapılmadığı öğrenilirken, hastası olan bazı hasta yakınlarının duruma tepki gösterdiği görüldü.

Hastanede isyan ettiren saygısızlık Gözaltılar var