Gündem ‘Hastayım’ dedi savunma yapmadı

‘Hastayım’ dedi savunma yapmadı

10.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in de yer aldığı 73 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasında tutuklu sanık Hidayet Karaca, rahatsızlığını gerekçe göstererek savunma yapmadı.

‘Hastayım’ dedi savunma yapmadı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Dilaver Azim, eski milletvekili İlhan İşbilen, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy, Kazim Avcı ve Alaeddin Kaya hazır bulundu. İstanbul’da tutuklu bulunan sanık Hidayet Karaca ile telekonferans sistemiyle bağlantı kuruldu. Rahatsızlığı nedeniyle iğne yaptırdığını ve savunma için yeterince hazırlanamadığını belirten Karaca, “Hastayım, istediğim evrakların tümü ulaşmadı hem de avukatımla sadece 55 dakika görüşebildim, savunma yapabilecek durumum yok” dedi.

Haberin Devamı

Hablemitoğlu da katılmak istedi

Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın, “İddianame ile istenen diğer evraklar size tebliğ edildi. Savunma yapmayacaksanız, susma hakkınızı da kullanabilirsiniz” sözlerine Karaca, “Susmayacağım, neden susayım? Birincisi hastayım, buraya gelirken iğne oldum, ikincisi avukatımla bir sefer görüşebildim, üçüncüsü de istediğim evrakların hepsi yok. Savunmamı yapacağım ama şu anda yapacak durumum yok” dedi. Giray “Sağlık sorunlarınız varsa duruşmaya katılmayabilirsiniz” diyerek, Karaca’nın duruşmaya katılmamasına izin verdi. Bu sırada bazı müştekiler, “Adaletten kaçıyor” diyerek, tepki gösterdi. Söz alan Başbakanlık Avukatı Samir Altunkaynak, Karaca’ya rahatsızlığı nedeniyle verilen sürenin tutanaklara geçirilmesini isteyerek, Karaca’nın bu talebinin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2002’de öldürülen yazar Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu, duruşmaya katılmak istediğini beyan etti. Giray, duruşmanın diğer günlerinde dinlenecek tanıkların düzenlemesinin yapıldığını, daha sonra bu konuda değerlendirme yapacaklarını kaydetti. Aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli binbaşı Levent Bektaş’ın da bulunduğu Balyoz davasının bazı sanıkları ile iş adamı Galip Öztürk de davaya katılmak için dilekçe verdi.